Ήρθε η ώρα να κάνουν και τα παιδιά NLP! Η πρώτη έγκυρη και ολοκληρωμένη μέθοδος Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού για παιδιά και γονείς στην Αμάλθεια

αμαλθεια

Η Αμάλθεια ήταν η κατσίκα – τροφός του Δία, τον οποίο έτρεφε με γάλα και μέλι, μέσα από το γνωστό κέρας της Αμάλθειας. Από την αρχαιότητα λοιπόν το κέρας έγινε συνώνυμο της αφθονίας. Τα Σεμινάρια Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού στην Αμάλθεια συστήνουν στα παιδιά και στους γονείς μια συλλογή από εργαλεία που βοηθούν να αποκτήσουμε αυτογνωσία και να αντιληφθούμε πώς σκεφτόμαστε και λειτουργούμε εμείς αλλά και οι γύρω μας. Πρόκειται για μια μεθοδολογία μέσω της οποίας μπορούμε να εντοπίσουμε τις αυτοματοποιημένες συμπεριφορές και πεποιθήσεις που μας "κρατάνε” πίσω και μας βοηθά να τις αλλάξουμε.

Η αφθονία, σε όλους τους τομείς της ζωής μας, βρίσκεται μέσα μας. Δεν είναι κάτι απτό, ούτε απλά, ένας στόχος. Είναι γνώση, συναίσθημα, δράση, στάση ζωής. Και το μόνο που χρειάζεται για να την ανακαλύψει κανείς είναι ένα ανοιχτό μυαλό. Γι’ αυτό λοιπόν τα παιδιά μας έχουν στη διάθεσή τους έναν ανεκτίμητο θησαυρό. Ένα παιδικό μυαλό με άφθονη φαντασία, ανοιχτό σε νέες ιδέες και ανακάλυψη, θετικό, ανήσυχο, ελπιδοφόρο. Όλα όσα χρειάζεται δηλαδή ένα παιδί, για να μεγαλώσει χαρούμενο, χωρίς αρνητικές πεποιθήσεις και περιορισμούς, χωρίς τα ενήλικα "πρέπει”, ώστε να γίνει ένας ευτυχισμένος ενήλικας, που θα δημιουργήσει τις δικές του αφθονίες.

NLP για παιδιά

Στο πρόγραμμα "Ο Θησαυρός του παιδικού μυαλού" ανακαλύπτουμε μαζί με τα παιδιά τον θησαυρό των δυνατοτήτων τους και γεμίζουμε το δικό τους κέρας με την κατάλληλη "τροφή” για μια καλή και επιτυχημένη ζωή!

Το NLP, όπως και πολλές άλλες σχολές αυτοβελτίωσης, φιλοσοφίας και ψυχολογίας, υποστηρίζει με απτά αποτελέσματα ότι ο κόσμος αλλάζει μόνο όταν αλλάξει η ματιά μας προς αυτόν. Για αυτό, τα παιδιά είναι οι πιο κατάλληλοι ήρωες που μπορούν να το κατορθώσουν, μιας και μπορούν να βλέπουν πράγματα που οι μεγάλοι συχνά ξεχνούν. Στο NLP  για παιδιά ανακαλύπτουμε μαζί τους τις υπερδυνάμεις και τα ταλέντα τους, και δημιουργούμε μαζί τον χάρτη για μια χαρούμενη ζωή!

Τρεις κύκλοι NLP για παιδιά

1ος κύκλος

Για παιδιά από πρώτη έως και τρίτη δημοτικού. Διάρκεια 3 μήνες

2ος κύκλος

Για παιδιά από τετάρτη έως και έκτη δημοτικού. Διάρκεια 3 μήνες

3ος κύκλος

Για εφήβους από πρώτη έως και τρίτη γυμνασίου. Διάρκεια 5 μήνες

NLP για γονείς

Γονείς που θέλουν να στηρίξουν ενεργά τα παιδιά τους στο μαγικό ταξίδι τους στη χώρα του NLP και να μπορούν να τα καταλαβαίνουν και να απαντούν σωστά στα ερωτήματά τους.
Τι είναι ευτυχία; Τι είναι "χαρούμενη ζωή”; Τι σημαίνει καλό; Γιατί μαμά/ μπαμπά; Τα παιδιά ξέρουν καλά να κάνουν τις πιο σημαντικές ερωτήσεις. Η καθημερινότητα είναι για εκείνα είναι μια συνεχής ανακάλυψη. Μια εξέλιξη ερεθισμάτων και αλλαγή του εαυτού τους, καθώς μεγαλώνουν, καθώς ανακαλύπτουν τη φύση και τα ταλέντα τους και διευρύνουν τη σκέψη και τη φαντασία τους, με τον τρόπο που μόνο το παιδικό μυαλό, ανεπηρέαστο από τα ενήλικα "πρέπει", μπορεί.

Και μπορεί συχνά, είτε ως γονείς είτε ως εκπαιδευτικοί, να μην έχουμε όλες τις "σημαντικές" απαντήσεις. Έχουμε όμως τη δύναμη να κινητοποιήσουμε τα παιδιά μας να ανακαλύψουν όλα τα δικά τους τι, γιατί και πώς. Να χαράξουμε με φαντασία μαζί τους τον δικό τους δρόμο, όπου θα φτιάξουν καινούργιες ερωτήσεις, θα βρουν τις δικές τους μοναδικές απαντήσεις, θα ζουν με ελπίδα, χαρά και πληρότητα, και θα δημιουργήσουν από την αρχή τον κόσμο.

Διάρκεια: 2 διήμερες συναντήσεις.
Μαθαίνω τον τρόπο για να επικοινωνώ σωστά με τα παιδιά μου. Να με ακούν και να να τα ακούω σωστά. Μαθαίνω να συνεργάζομαι μαζί τους και να
αναγνωρίζω το συναίσθημά τους. Να σέβομαι την προσωπικότητά τους και έτσι να τα μαθαίνω να δείχνουν αλλά και να απαιτούν σεβασμό.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 18.00 πραγματοποιείται ανοιχτή παρουσίαση για όσους επιθυμούν να μάθουν για το Γονεϊκό, Παιδικό και Εφηβικό NLP στην Αμάλθεια, Αριστοφάνους 1 Πλατεία Ηρώων Ψυρρή.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 210 33 15 904 και 6944 30 19 59.

Περισσότερες πληροφορίες:  www.amaltheia.eu

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i