Ασπασία Καντά: Πάρε κι εσύ έμπνευση από το πρόσωπο του μήνα

Ασπασία Καντά

Είμαι η Ασπασία, μαμά δύο υπέροχων κοριτσιών, MSc software engineer και εργαζόμενη σε εταιρεία τηλεπικοινωνιών ως project manager. Αγαπώ το τρέξιμο, τη yoga, τη σοκολάτα, το καλό φαγητό, το καλό κρασί, τα ταξίδια, την ανάβαση σε βουνά και χαίρομαι τις μικρές χαρές της ζωής. Είμαι ανήσυχο πνεύμα, οργανωτική, μεθοδική και με θετική στάση απέναντι στη ζωή.

Τι σε κάνει να νιώθεις υπερήφανη;

Αδιαμφισβήτητα, οι κόρες μου. Υπερήφανη, όμως, νιώθω και για τη μικρή Ασπασία, η οποία με τα χρόνια και μέσα από αρκετές δυσκολίες εξελίσσεται διαρκώς σε μια βελτιωμένη εκδοχή του εαυτού της. Προσπαθώ συνεχώς να βελτιώνομαι σε όλους τους τομείς και να αποτελώ ένα υγιές πρότυπο για τις κόρες μου.

Ποια είναι η σχέση σου με τον αθλητισμό;

Σε μικρότερη ηλικία έτρεχα μικρές αποστάσεις στο πλαίσιο της καθημερινής άσκησής μου. Από το 2016 άρχισα να συμμετέχω σε αγώνες, ξεκινώντας με αποστάσεις 5 χλμ. και συνεχίζοντας σταδιακά σε μεγαλύτερες, φτάνοντας στον πρώτο μου μαραθώνιο το 2017 και στη συνέχεια στον πρώτο μου ορεινό μαραθώνιο το 2021, τα 44+ χλμ. στο Ζαγόρι. Έκτοτε αγάπησα τις off-road διαδρομές. Πλέον, το τρέξιμο έχει γίνει τρόπος ζωής.

Τι σκέφτεσαι στην αφετηρία ενός αγώνα και τι στον τερματισμό;

Στην εκκίνηση σκέφτομαι ότι ήρθε η ώρα να απολαύσω τον αγώνα και στο τέλος του υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι κάθε τερματισμός με κάνει καλύτερη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Μπορούν όλες και όλοι να τρέξουν, να αθληθούν;

Ναι, όλοι, αρκεί να το θελήσουν. Τα μυστικά είναι να βρουν το σωστό κίνητρο, που είναι διαφορετικό για τον καθένα, και να αντιμετωπίζουν την άθληση ως ευχάριστη
και ωφέλιμη εμπειρία και όχι ως καταπόνηση χωρίς λόγο.

Μια συμβουλή για όλες τις γυναίκες που θέλουν να ζήσουν out of the box;

Να στηρίζεστε στις δυνάμεις σας, να κυνηγάτε τα όνειρά σας, να μην εγκαταλείπετε και να μη βάζετε όρια στον εαυτό σας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i