Πώς θα γίνεις εξυπνότερη ενώ κοιμάσαι, σύμφωνα με την επιστήμη

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, ο ύπνος είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δυναμώσεις τον εγκέφαλο και τη μνήμη σου.

στάση ύπνου iStock

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ στη ζωή σου σχετικά με το πόσο πιο έξυπνο μπορεί να σε κάνει ένας καλός ύπνος; Αν όχι, τότε ίσως να πρέπει να μάθεις ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει απασχολήσει πολλούς επιστήμονες, που διεξήγαγαν έρευνες πάνω στο θέμα. Κι αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αν λάβεις υπόψη σου πως, κόντρα σε ό,τι πιστεύουν οι πολλοί, δεν υπάρχει κανένα όριο στις διανοητικές ικανότητες που μπορείς να αναπτύξεις και να καλλιεργήσεις.

Δεν αρκεί απλώς το να κοιμάσαι 8 ώρες κάθε βράδυ

Ο ύπνος, ως γνωστόν, αποτελεί μια απαραίτητη δραστηριότητα όχι μόνο για την ξεκούρασή σου και την ανάκτηση της ενέργειας που ξόδεψες κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και για την περιφρούρηση της ψυχικής σου ισορροπίας, την ενδυνάμωση του εγκεφάλου σου, την ακέραιη διατήρηση των γνωστικών σου ικανοτήτων και την πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου σου - κάτι που σου εξασφαλίζει γερή μνήμη.

Για να μεγιστοποιήσεις τα οφέλη από έναν 8ωρο νυχτερινό ύπνο, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα tips που ακολουθούν. Κι αυτό γιατί δεν αρκεί ο σκέτος ύπνος - το τι κάνεις πριν πέσεις στο κρεβάτι, μπορεί να δυναμώσει τον εγκέφαλό σου ακόμα περισσότερο. 

Κοιμήσου όσες ώρες το έχεις ανάγκη

Όλοι έχουμε ένα διαφορετικό μίνιμουμ ωρών ύπνου που έχουμε ανάγκη για να βιώσουμε τα θετικά του αποτελέσματα. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικών Επεισοδίων των ΗΠΑ, το να κοιμάσαι αρκετά σε βοηθάει να μπορείς να εστιάσεις καλύτερα την επόμενη ημέρα στα καθήκοντα που έχεις να φέρεις εις πέρας αλλά και να είσαι σε μεγαλύτερη εγρήγορση, να έχεις καλύτερη μνήμη και να μπορεί ο εγκέφαλός σου να δημιουργεί νέους συνδέσμους ανάμεσα στους νευρώνες του.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i