Chiesi Hellas: Σημαντικές διακρίσεις στα Diversity & Inclusion Awards 2023

Κατέκτησε τρία βραβεία, δύο χρυσά και ένα ασημένιο.

Chiesi Hellas

Η Chiesi Hellas, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, διακρίθηκε στον θεσμό των "Diversity & Inclusion Awards" κατακτώντας τρία βραβεία, δύο χρυσά και ένα ασημένιο. Η εταιρεία επιβεβαιώνει με τον τρόπο αυτό την προσήλωσή της στον σεβασμό της μοναδικότητας κάθε εργαζομένου και στην καλλιέργεια ενός εργασιακού περιβάλλοντος συνεργασίας, που ενσωματώνει όλους, χωρίς αποκλεισμούς.

Ειδικότερα, μέλη της Επιτροπής Διαφορετικότητας, Ισότητας και Μη Αποκλεισμού της Chiesi Hellas, που δημιουργήθηκε το 2020, παρέλαβαν τα χρυσά βραβεία στις κατηγορίες "Best empowerment journey for her growth (Coaching & Mentoring)” και ”Optimum team bonding experience & culture”. Η εταιρεία έλαβε υψηλή αξιολόγηση για τα προγράμματα που σχεδιάζει και εφαρμόζει σχετικά με τη γυναικεία ενδυνάμωση καθώς και για δράσεις που υλοποιεί για τη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των εργαζομένων και την ενίσχυση της δικτύωσής τους.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων δράσεων είναι το πρόγραμμα που υποστηρίζει εργαζόμενες να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους (Mentoring for her Growth) και το πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε γυναίκες, που έχουν αναγνωριστεί ως ταλέντα, να λάβουν εξατομικευμένη υποστήριξη για την προσωπική τους ανάπτυξη από business coach (Individual coaching path programme). Επίσης, διασκεδαστικές διαδικτυακές επαφές, όπως οι "CaffeΑsorpresa” και "Mystery coffee”, αλλά και επιβραβεύσεις παρουσία όλων των συναδέλφων, όπως ο θεσμός "Έχεις Γράμμα", σφυρηλατούν ισχυρούς ενδοεταιρικούς δεσμούς.

Επιπλέον, η εταιρεία διακρίθηκε με το ασημένιο βραβείο "Best diversity, equity & inclusion culture in pharma” για το σύνολο των δράσεων, των πρωτοβουλιών και των πρακτικών της αναφορικά με τη συμπερίληψη, την αποδοχή της διαφορετικότητας, τη γυναικεία ενδυνάμωση και την ισότητα. Συγκεκριμένα, η Chiesi Hellas υλοποιεί δράσεις, όπως η διατήρηση μηδενικού έμφυλου μισθολογικού χάσματος, η ενίσχυση των μονογονεϊκών οικογενειών, η μείωση ανισοτήτων σε ευκαιρίες προαγωγής, η ενίσχυση της παροχής ίσων ευκαιριών σε εκπαίδευση και ανάπτυξη προς όλους, ανεξαρτήτως φύλου ή χρόνων προϋπηρεσίας, και η εστίαση σε προσωπικές ανάγκες ατόμων, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Η Head of Human Resources & Administrative Affairs της Chiesi Hellas, κα Αλεξάνδρα Βέτσικα, δήλωσε "Βασικές Αξίες της εταιρείες μας, που έχει επαναπιστοποιηθεί ως Β Corp, είναι να ενεργούμε ως δύναμη για το συλλογικό καλό και να αγκαλιάζουμε όλους χωρίς αποκλεισμούς, δίνοντας έμφαση στην προσβασιμότητα όλων σε ευκαιρίες και ιδιαίτερα στους ευάλωτους ή υποεκπροσωπούμενους πληθυσμούς. Στο πλαίσιο αυτό, εφαρμόζουμε μια σειρά προγραμμάτων για τη Διαφορετικότητα, Δικαιοσύνη & Ενσωμάτωση, όπως τα "Coaching Hub”, "Chiesi Affinity Network” και "Gender Pay Equity”, ενώ αναγνωριστήκαμε το 2023 ως Best Workplace for Women και Top Employer! Για όλους εμάς στην Chiesi είναι τιμή και υποχρέωση να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε ένα περιβάλλον, όπου ο καθένας μας μπορεί να εκφράσει τον αυθεντικό, καλύτερό του εαυτό!".

Σχετικά με τον Όμιλο Chiesi

Η Chiesi είναι ένας διεθνής όμιλος βιοφαρμακευτικών προϊόντων με επίκεντρο την έρευνα που αναπτύσσει και εμπορεύεται καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις για την υγεία του αναπνευστικού συστήματος, τις σπάνιες ασθένειες και την εξειδικευμένη φροντίδα. Η αποστολή της εταιρείας είναι να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων και να ενεργεί υπεύθυνα τόσο προς την κοινότητα όσο και προς το περιβάλλον.

Με την αλλαγή του νομικού της καθεστώτος σε Benefit Corporation στην Ιταλία, στις ΗΠΑ και στη Γαλλία, η δέσμευση της Chiesi να δημιουργήσει αμοιβαία ωφέλεια για την κοινωνία στο σύνολό της είναι νομικά δεσμευτική και βρίσκεται στο επίκεντρο της λήψης αποφάσεων σε ολόκληρη την εταιρεία. Από το 2019, η Chiesi έχει λάβει την πιστοποίηση B Corp, το οποίο σημαίνει ότι οι προσπάθειές της για βιωσιμότητα μετρώνται και αξιολογούνται με τα πιο φιλόδοξα παγκόσμια πρότυπα. Η εταιρεία στοχεύει να επιτύχει μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών αερίων έως το 2035.

Με περισσότερα από 85 χρόνια εμπειρίας, η Chiesi έχει την έδρα της στην Πάρμα (Ιταλία), δραστηριοποιείται σε 30 χώρες και αριθμεί περισσότερους από 6.000 υπαλλήλους. Το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης του Ομίλου στην Πάρμα λειτουργεί παράλληλα με 7 άλλους σημαντικούς κόμβους Ε&Α στη Γαλλία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i