Μία έκθεση και ένα αφιέρωμα στο Μέγαρο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας (1923 – 1977)

Έκθεση "Καληνύχτα, σας αγαπώ"

kallas

Με μία έκθεση και ένα αφιέρωμα τιμά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Μαρία Κάλλας (1923-1977), από τη γέννηση της οποίας συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια, προσφέροντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να βιώσουν, μέσα στους χώρους του, μια ολοκληρωμένη εμπειρία περιήγησης στον κόσμο της απόλυτης ντίβας.

kallas
Frank Abe

Η έκθεση "Καληνύχτα, σας αγαπώ" και το αφιέρωμα "Η μαγεία της Κάλλας" θα διαρκέσουν έως τις 30 Ιανουαρίου 2024 και φιλοξενούνται αντίστοιχα στο Φουαγιέ Ισογείου της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης" και στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη".

καλλας

Η έκθεση στοχεύει στην ανάδειξη της προσωπικότητας της μεγάλης ντίβας εντός αλλά και εκτός της σκηνής. Ο τίτλος της είναι εμπνευσμένος από μια φράση που θυμούνται τα μέλη του οικιακού προσωπικού της Μαρίας Κάλλας, Bruna Lupoli, Ferruccio Mezzadri και Έλενα Ποτσάν: "Κάθε βράδυ, μαζί με την καληνύχτα της, μας έλεγε: σας αγαπώ!"

καλλας

Η έκθεση βασίζεται σε προσωπικά αντικείμενα-ενθυμήματα και φορέματα της Μαρίας Κάλλας από τη συλλογή του Νίκου Χαραλαμπόπουλου. Συμπληρώνεται από ένα κοστούμι-δείγμα που έκανε ο Γιάννης Τσαρούχης για την παράσταση της όπερας Μήδεια στην Επίδαυρο, μακέτες κοστουμιών της Lila de Nobili από την παράσταση Λα Τραβιάτα στη Σκάλα του Μιλάνου, μία μακέτα του Piero Tosi για την ταινία Μήδεια του Pier-Paolo Pasolini και μακέτες κοστουμιών του Γιάννη Τσαρούχη, δάνεια από ιδρύματα και ιδιώτες. Επιμέλεια έκθεσης: Λίλη Πεζανού.

καλλας

Mε αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη" παρουσιάζει έως τις 30 Ιανουαρίου 2024 ένα αφιέρωμα που δίνει την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει την κορυφαία σοπράνο μέσα από βιβλία, παρτιτούρες, προγράμματα συναυλιών, περιοδικά, οπτικοακουστικό υλικό (LP, cd, dvd) και βάσεις δεδομένων που ανήκουν στη συλλογή της Βιβλιοθήκης. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν το υλικό εντός του χώρου της Βιβλιοθήκης. Το αφιέρωμα πλαισιώνεται από αρχειακά τεκμήρια για την Μαρία Κάλλας από τη δωρεά Κωνσταντίνου και Βικτωρίας Πυλαρινού και από το αρχείο του βαθύφωνου Νίκου Ζαχαρίου.

 

Αφιέρωμα "Η μαγεία της Κάλλας"

Σχεδιασμός, επιστημονική επιμέλεια | Gabriella Spanò

Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη" |

Επιμέλεια | Λίλη Πεζανού

Διάρκεια | 03.12.2023 – 30.01.2024

Ημέρες και ώρες λειτουργίας : Δευτέρα – Κυριακή / 10:00 – 18:00

Φουαγιέ Ισογείου Αίθουσας Χρ. Λαμπράκης | είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: www.megaron.gr

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i