3 πράγματα που πρέπει να προσέξεις αν ψάχνεις αξιόπιστο αυτοκίνητο

Ιμάντας ή καδένα χρονισμού; Αυτόματο κιβώτιο ή CVT; Και τέλος αυτοκίνητο με θερμικό κινητήρα ή ηλεκτροκινητήρα; Όλες οι απαντήσεις εδώ.

αυτοκίνητο istock

Όταν θέλεις να αγοράσεις μεταχειρισμένο ή και καινούργιο αυτοκίνητο, ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που σε ενδιαφέρει; Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα ο νούμερο 1 παράγοντας είναι η αξιοπιστία και ακολουθεί η ασφάλεια.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις γιατί η αξιοπιστία ήταν πρώτη στην σχετική έρευνα. Κάθε οδηγός θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο, γνωρίζοντας ότι το όχημα στο οποίο επενδύει αρκετά χρήματα μπορεί να βγάλει χιλιόμετρα ετών.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Ως αγοραστής αξίζει να γνωρίζεις κάποια πράγματα πριν την αγορά ενός μεταχειρισμένου ή καινούργιου. Παρακάτω θα εξετάσουμε μερικά χαρακτηριστικά που χρήζουν προσοχής.

1. Κινητήρας: Ιμάντας χρονισμού Vs καδένας χρονισμού

Κάθε κινητήρας εσωτερικής καύσης απαιτεί αυτό που είναι γνωστό ως σύστημα χρονισμού, το οποίο διατηρεί τα έμβολα και τα ελατήρια των βαλβίδων σε τέλειο συγχρονισμό μεταξύ τους.

Είναι ένα από τα πιο σημαντικά εξαρτήματα του οχήματός σου, καθώς ο λανθασμένος χρονισμός θα οδηγήσει γρήγορα στο να χτυπήσουν τα έμβολα και οι βαλβίδες το ένα πάνω στο άλλο μέσα στο μπλοκ του κινητήρα και να προκληθεί δαπανηρή ζημιά.

Οι περισσότεροι κινητήρες χρησιμοποιούν είτε μια καδένα χρονισμού είτε έναν ιμάντα που τυλίγεται γύρω από γρανάζια που συνδέονται με τον στροφαλοφόρο και τους εκκεντροφόρους άξονες. Τόσο οι ιμάντες όσο και οι αλυσίδες είναι υπεύθυνες για τη διατήρηση των πάντων σε συγχρονισμό, αλλά η καθεμία έχει ελαφρώς διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Η συνέχεια στο TopGear.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i