Οι συμπεριφορές των γονιών που θέλουν να "ελέγχουν" τη ζωή των παιδιών τους

Οι γονείς που θέλουν να ελέγχουν τη ζωή των παιδιών τους (είτε επειδή φοβούνται, είτε επειδή τα θεωρούν κτήμα τους) έχουν κάποιες πολύ χαρακτηριστικές συμπεριφορές, σύμφωνα με τους ειδικούς.

γονείς istock

Οι γονείς είναι η οικογένεια, η ασφάλεια, η γαλήνη. Είναι η αγάπη, η φροντίδα, η κατανόηση που χρειάζεται κάθε παιδί για να ανθίσει και να μπορέσει να βρει την ευτυχία του. Δεν προσφέρουν, όμως, όλοι οι γονείς αυτή τη σταθερότητα και την καθοδήγηση που χρειάζονται τα παιδιά.

Κάποιοι γονείς κουβαλάνε τα δικά τους τραύματα, τις δικές τους υπερβολικές ανησυχίες, τα δικά τους προβλήματα που δεν επιτρέπουν στο παιδί να γίνει ανεξάρτητο και αυτάρκες.

Είναι εκείνοι οι "υπερπροστατευτικοί γονείς” που δεν αφήνουν τα παιδιά να δοκιμάσουν, να επιλέξουν, να αποτύχουν. Οι γονείς που παραβιάζουν την ιδιωτικότητα των παιδιών "για να τα προστατεύσουν” διαλύοντας κάθε σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους. Οι γονείς που φοβούνται και δεν είναι σωστά πρότυπα.

Οι υπερπροστατευτικοί γονείς δημιουργούν αδύναμους ενήλικες

Οι γονείς που θέλουν να ελέγχουν τη ζωή των παιδιών τους (είτε επειδή φοβούνται, είτε επειδή τα θεωρούν κτήμα τους) έχουν κάποιες πολύ χαρακτηριστικές συμπεριφορές, σύμφωνα με τους ειδικούς, που περιορίζουν τα παιδιά, τoυς "κόβουν τα φτερά”. Συμπεριφορές που δεν επιδεικνύουν κατά περίπτωση αλλά που συμβαίνουν από την πρώτη μέρα ζωής των παιδιών μέχρι και μετά την ενηλικίωσή τους. Ποιες είναι αυτές;

H συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i