Και τελικά γιατί βαριόμαστε;

Όλη η επιστημονική αλήθεια πίσω από την απώλεια του ενδιαφέροντός μας για ανθρώπους, πράγματα και εμπειρίες, ειδικά το καλοκαίρι.

bored istock

H πλήξη είναι ένα κοινό συναίσθημα που όλοι βιώνουμε σε διάφορες φάσεις της ζωής μας. Αλλά τι προκαλεί αυτήν την απώλεια ενδιαφέροντος; Η επιστήμη πίσω από την πλήξη μας δίνει κάποιες απαντήσεις που σχετίζονται με την ψυχική υγεία και τη διαδικασία της συνήθειας.

Η συνήθεια, ή η προσαρμογή σε επαναλαμβανόμενα ερεθίσματα, είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που οδηγούν στην πλήξη. Όταν κάνουμε κάτι επανειλημμένα, ο εγκέφαλός μας συνηθίζει και μειώνει την αντίδρασή του στο συγκεκριμένο ερέθισμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνουμε το ενδιαφέρον μας και να αναζητούμε νέες, πιο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Ο λόγος που βαριέσαι στη δουλειά, ειδικά το καλοκαίρι

Η πλήξη συνδέεται άμεσα με την ψυχική υγεία. Άτομα που βιώνουν συνεχώς πλήξη μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως άγχος ή κατάθλιψη. Η έλλειψη νοήματος και ικανοποίησης από τις καθημερινές δραστηριότητες μπορεί να επιδεινώσει αυτά τα προβλήματα και να επηρεάσει αρνητικά τη συνολική ευεξία.

Η συνέχεια στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i