10 διαχρονικά μαθήματα του ‘Μικρού Πρίγκιπα’ για μεγάλους

Ο Antoine de Saint-Exupéry ήρθε στον κόσμο πριν από 124 χρόνια.

μικρός πρίγκιπας

Μερικά βιβλία, μαζί με τα διδάγματά τους, είναι απλά διαχρονικά. Ο Μικρός Πρίγκιπας είναι το τέλειο παράδειγμα. Συχνά το αποκαλούν "το παιδικό παραμύθι για ενήλικες", καθώς ενώ απευθύνεται σε παιδιά, μπορεί να συγκινήσει πολλούς ενήλικες. Ο συγγραφέας του, Antoine de Saint-Exupéry, γεννήθηκε μια μέρα σαν κι αυτή, πριν από 124 χρόνια και εμείς καταγράφουμε τα 10 μαθήματα που μπορούμε να αποκομίσουμε ως ενήλικες από το δημιούργημά του.  ‍

Άκου την καρδιά σου

Σίγουρα, αν έχεις διαβάσει τον Μικρό Πρίγκιπα, γνωρίζεις το διάσημο απόσπασμα του: "Μόνο με την καρδιά μπορεί κανείς να δει σωστά, το ουσιώδες είναι αόρατο στο μάτι". Ο Μικρός Πρίγκιπας ήταν διαφορετικός από τους περισσότερους ανθρώπους στις μέρες μας. Η καρδιά του ήταν αγνή. Δεν τον ενδιέφερε ούτε ο πλούτος ούτε η ομορφιά. Ήξερε ότι οι μεγαλύτεροι θησαυροί είναι κρυμμένοι βαθιά στην καρδιά μας. 

Εκτίμησε τα απλά πράγματα

Η αντίληψή του για τον κόσμο ήταν τόσο απλή, πράγμα που την έκανε τόσο όμορφη. Γι' αυτό η ιστορία του θα πρέπει να είναι μια φιλική υπενθύμιση για εμάς ότι πολύ πριν παγιδευτούμε στον καταναλωτικό κόσμο, υπήρξαμε απλά παιδιά. Αγαπούσαμε τα πραγματικά μικρά πράγματα που μπορούσαν να μας κάνουν ευτυχισμένους. 

H συνέχεια στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i