3 καλοί λόγοι για να απαλλαγείς από τον αρνητισμό

Ήξερες ότι ο εγκέφαλος σου δεν μπορεί να επεξεργαστεί τις αρνητικές σκέψεις;

κατάθλιψη iStock

Από τη δρ Νάνσυ Μαλλέρου, coach, oμιλήτρια, συγγραφέα,  Founder & CEO  Life Clinic Group.

Το ήξερες πως οι αρνητικές σκέψεις είχαν κάποτε ζωτική σημασία για τη ζωή μας – κυριολεκτικά; Σήμερα όμως, που δε βρισκόμαστε εύκολα σε κίνδυνο ζωής ή θανάτου, οι αρνητικές σκέψεις δε μας είναι απαραίτητες για την επιβίωση. Γίνονται απλώς ένα βαρίδι στη ζωή μας.

3 λόγοι για να απαλλαγείς από τον αρνητισμό σήμερα κιόλας

1. Η αρνητικότητα δε λειτουργεί

Πραγματικά. Ο εγκέφαλός μας δεν μπορεί να επεξεργαστεί αρνητικές λέξεις, σύμφωνα και με πρόσφατες μελέτες. Έτσι, όταν ακούμε φράσεις όπως "μην καπνίζετε" ή "μην αγγίζετε", το υποσυνείδητό μας παραλείπει αυτά τα αρνητικά λόγια και απλά ακούει "καπνό" ή "άγγιξε αυτό". Το συνειδητό μυαλό μας μπορεί προφανώς να επεξεργαστεί αυτές τις λέξεις, αλλά το υποσυνείδητο παίρνει πολλές από τις αποφάσεις μας χωρίς να το συνειδητοποιήσουμε.

2. Θα βελτιώσεις τις προοπτικές σου για το μέλλον

Η θετική σκέψη μπορεί πραγματικά να βελτιώσει τη συνολική σου αίσθηση ευτυχίας. Έχει αξία να επικεντρώνεσαι στα καλά που έχεις στη ζωή σου, σε ό,τι έχεις πετύχει ως τώρα, να νιώθεις ευγνωμοσύνη και να την εκφράζεις σε τακτική βάση. Αυτά είναι τα βασικά "βήματα" που αυξάνουν μέσα σου τα επίπεδα της χαράς και της ικανοποίησης.

3. Θα είσαι πιο υγιής

Ναι, η θετικότητα έχει δείξει ότι επηρεάζει άμεσα την υγεία μας και αυτό αποδεικνύεται πια και μέσα από μελέτες που εξηγούν πώς η καλλιέργεια θετικών συναισθημάτων, όπως η αγάπη, η συμπόνια και η καλή θέληση προς τους άλλους, επηρεάζει τη συναισθηματική και σωματική υγεία. Διάβασε επίσης: Έτσι θα ελέγχεις όλα τα αρνητικά συναισθήματα (τι συστήνει η ψυχοθεραπεύτρια;)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i