6 εύκολα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να μειώσεις το στρες

Προσπάθησε να βελτιώσεις την ημέρα σου με αυτά τα tips.

6 εύκολα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να μειώσεις το στρες

Είτε είσαι σε μια μεταβατική περίοδο στη δουλειά είτε σου έχουν μαζευτεί πολλά-μικρά-πράγματα, όλοι σε κάποια περίοδο της ζωής μας έχουμε νιώσει υπερβολικά αγχωμένοι. Αντί, όμως, να περπατάς με το κεφάλι σκυφτό και να ελπίζεις για το καλύτερο, υπάρχουν πρακτικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να φέρεις περισσότερη ηρεμία στην καθημερινότητα σου. Προσπάθησε να υιοθετήσεις αυτές τις απλές συνήθειες που θα δεις παρακάτω και… breathe!

1. Οριοθέτησε το χρόνο σου

Αυτό σημαίνει πως αποφασίζεις εκ των προτέρων πόσο χρόνο θα αφιερώσεις σε κάθε υποχρέωση, εργασία κ.λπ. που έχεις. Δώσε στον εαυτό σου, για παράδειγμα, 30 λεπτά να απαντήσει σε emails, 20 λεπτά να κάνει τηλεφωνήματα και 2 ώρες να ετοιμάσει μια μεγάλη παρουσίαση που σου ζήτησε το αφεντικό σου να προετοιμάσεις. «Πιάνεις» το νοήμα, έτσι;

2. Συμμάζεψε το μέρος του σπιτιού σου που σε ενοχλεί περισσότερο

Αντί να έχεις μεγαλεπήβολα σχέδια για το συμμάζεμα του σπιτιού, εστίασε στην περισσότερο προβληματική περιοχή. Αν, για παράδειγμα, η στοίβα με τα άπλυτα πιάτα σου προκαλεί τρομερό άγχος, τότε πλύνε τα πιάτα. Οτιδήποτε πυροδοτεί άγχος είναι αυτό στο οποίο πρέπει να δώσεις προτεραιότητα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i