6 τρόποι για να απαλλαγείς από το στρες με τον διαλογισμό

Χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να νιώσεις πιο ήρεμη

6 τρόποι για να απαλλαγείς από το στρες με τον διαλογισμό

Παρόλο που δεν γίνεται να σταματήσεις τις αγχωτικές σκέψεις, μπορείς να μάθεις να τις διαχειρίζεσαι και ένα από τα μυστικά για να το πετύχεις είναι ο διαλογισμός. Ο διαλογισμός μπορεί να σε διδάξει πραγματικά πώς να αναγνωρίσεις τις ανήσυχες σκέψεις, να τις παρατηρήσεις και στη συνέχεια να τις αφήσεις να φύγουν. Το πιο σημαντικό είναι ότι μαθαίνεις να αναγνωρίζεις και να ανταποκρίνεσαι στα συναισθήματά σου αντί να αντιδράς άμεσα σε αυτά.

Εστίασε στην αρχή και το τέλος της αναπνοής σου

Με το χέρι στο στομάχι, εστίασε στην αναπνοή σου καθώς εισπνέεις και εκπνέεις. Μέτρα τις ανάσες – μία στην αρχή, δύο στο τέλος – καθώς προσέχεις την κίνηση του σώματός σου, για να επανέλθεις στο παρόν. Κάντο για 10 δευτερόλεπτα, καθώς η επανάληψη είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Πρόσεξε πώς αισθάνεσαι όταν τα πόδια σου πατούν στο έδαφος

Ή πώς αισθάνονται τα χέρια σου στο πληκτρολόγιο. Ή πώς νιώθει η πλάτη σου στην καρέκλα – οτιδήποτε αιτιολογεί το πού βρίσκεσαι και τι κάνεις εκείνη τη στιγμή. Άφησε τις σκέψεις να πηγαινοέρχονται κανονικά, αλλά μόλις συνειδητοποιήσεις ότι χάνεις μία σκέψη, προσπάθησε να εστιάσεις ξανά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i