8 συνήθειες που πρέπει να έχεις αφήσει πίσω σου μέχρι τα 30

Θέσε νέες βάσεις για τα χρόνια που έρχονται

8 συνήθειες που πρέπει να έχεις αφήσει πίσω σου μέχρι τα 30

Υποστηρίζουμε ακράδαντα ότι δεν υπάρχουν ηλικιακοί περιορισμοί σε όσα σε κάνουν ευτυχισμένη – αν θέλεις να κάνεις longboard ή χούλα χουπ στα 35 σου, είμαστε μαζί σου! Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιες ύπουλες συνήθειες που πρέπει να αφήσεις πίσω σου καθώς ωριμάζεις και που θα είναι καλύτερα να έχεις «δουλέψει» με τον εαυτό σου μέχρι τα 30.

Καθώς μεγαλώνεις, και αφήνεις πίσω τα ανέμελα ’20s, είναι απαραίτητο να βελτιώσεις και τη σχέση με τον εαυτό σου. Η ωριμότητα που έρχεται με τα χρόνια δεν είναι κάτι που συμβαίνει ως δια μαγείας, αλλά προϋποθέτει συνεχή δουλειά και προσπάθεια. Η σχέση που έχεις με τον εαυτό σου είναι μοναδική και τα χρόνια που έρχονται δεν γυρίζουν πίσω. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να αφήσεις πίσω σου συνήθειες και συμπεριφορές που στέκονται εμπόδιο στην προσωπική σου εξέλιξη και ευτυχία. Κάνε την αρχή με τις παρακάτω αρνητικές συνήθειες:

Κριτικάρεις αρνητικά κάθε φωτογραφία σου

Αν ανατρέξεις σε παλιά άλμπουμ με φωτογραφίες σου, πιθανότατα να θυμηθείς πώς είχες αντιδράσει αρνητικά σε κάποια φωτογραφία. Τώρα όμως σκέφτεσαι ότι ήσουν νέα και γλυκιά, οπότε προς τι ο αρνητισμός; Σκέψου ότι και για τις τωρινές φωτογραφίες σου θα σκέφτεσαι το ίδιο στο μέλλον, οπότε γιατί να τις κριτικάρεις αρνητικά;

Δεν δέχεσαι τις φιλοφρονήσεις

Όπως έχει επισημάνει η Amy Schumer, οι γυναίκες δεν ξέρουν να δέχονται τον έπαινο. Είναι η ώρα να αποφασίσεις ότι έχεις κερδίσει τα «συγχαρητήρια» που δέχεσαι και το μόνο που πρέπει να πεις είναι «ευχαριστώ».

Θεωρείς ότι δεν έχεις πετύχει κάτι

Αν μιλούσες στους φίλους σου όπως μιλάς στον εαυτό σου, θα τους είχες χάσει. Εξάσκησε τον τρόπο με τον οποίο μιλάς στον εαυτό σου, σαν να είχες απέναντί σου κάποιον φίλο. Γίνε δηλαδή πιο ευγενική, με διάθεση για συγχώρεση και κυρίως με αγάπη.

Συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i