Αγάπησε τον εαυτό σου! Απαιτεί θάρρος και να ξέρεις αυτά

Μπορείς να προσποιηθείς ότι σου αρέσει ο εαυτός σου; Η απάντηση είναι ότι τουλάχιστον μπορείς να προσπαθήσεις!

1204cf4788094fe085254267a4e5a89e

Αισθάνεσαι πολλές φορές ότι σαμποτάρεις τον ίδιο σου τον εαυτό; Νιώθεις μειονεκτικά και συχνά κάνεις υπερβολικές προσπάθειες ώστε να αρέσεις στους γύρω σου; Το να καταφέρεις κάποια στιγμή στη ζωή σου να αποδεχθείς την προσωπικότητά σου απαιτεί θάρρος, ειλικρίνεια και αυτογνωσία.

Η δυσκολία της αποδοχής του εαυτού μας αποτελεί πλέον ένα σημαντικό φαινόμενο της εποχής μας καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι όχι μόνο δεν αποδέχονται πλήρως  τον εαυτό τους αλλά δεν προσπαθούν καν γι' αυτό. Αν βρίσκεσαι σε αυτή τη θέση, πριν αρχίσεις να λες για ακόμη μία φορά ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις, προσπάθησε να προσποιηθείς ότι είσαι ευχαριστημένη με τον εαυτό σου. Κάποια στιγμή θα συμβεί στην πραγματικότητα και θα έχεις καταφέρει να δεχτείς και να αγαπήσεις τον εαυτό σου με επιτυχία. Πώς μπορείς όμως να προσποιηθείς ότι σου αρέσει ο εαυτός σου;

Σταμάτα να βγαίνεις με ανθρώπους που δεν σου προσφέρουν κάτι

Τα επικριτικά άτομα ή οι άνθρωποι με αρνητική ενέργεια σού δημιουργούν αισθήματα μη αποδοχής του εαυτού σου. Συνήθως, είναι αρκετά δύσκολο να αποτραβηχτείς από αυτή την κατηγορία ανθρώπων, αξίζει όμως να προσπαθήσεις καθώς αυτό που μετρά πάνω από όλα είναι να είσαι ο πραγματικός σου εαυτός.

6ce3245e49924545a4642a5a36aea241

Κράτησε υποσχέσεις στον εαυτό σου

Είναι απογοητευτικό όταν ένας άνθρωπος είναι αναξιόπιστος και αθετεί συνεχώς τις συμφωνίες. Το ίδιο ισχύει όμως και για τη σχέση που έχεις με τον εαυτό σου. Το να αθετείς, δηλαδή, τις υποσχέσεις που έχεις δώσει σε αυτόν έχει παρόμοια αποτελέσματα : απογοήτευση, έλλειψη εμπιστοσύνης, θυμό, άγχος και αισθήματα κατωτερότητας. Φτάνοντας στο σημείο όπου δεν μπορείς να εμπιστευτείς τα ίδια σου τα λόγια, μειώνεις σιγά σιγά την αυτοπεποίθησή σου είτε το αντιλαμβάνεσαι είτε όχι.  Μπορείς όμως πάντα να αντιστρέψεις αυτή την κατάσταση αντικαθιστώντας τις κακές συνήθειες με καλές. Για παράδειγμα : Θέλεις να γράψεις δυο παραγράφους για τη διπλωματική σου αυτή την εβδομάδα. Πώς θα πρέπει να το διαχειριστείς; Μοίρασε το χρόνο σου σοφά και κάνε ό,τι περνάει από το χέρι σου για να το καταφέρεις.  Υποσχέθηκες στον εαυτό σου ότι θα ξυπνήσεις νωρίς την επόμενη μέρα; Μην ξενυχτάς όλη τη νύχτα χαζεύοντας την αγαπημένη σου σειρά. Βάλε ένα πρόγραμμα και κράτα σε εγρήγορση τον εαυτό σου. Μερικές φορές οι άνθρωποι διαλέγουν από μόνοι τους τις απογοητεύσεις πριν καν να τις βιώσουν. Γι' αυτό το λόγο κάνε αυτή τη χάρη στον εαυτό σου και μην διαιωνίζεις αυτή την κατάσταση αναβολής υποχρεώσεων.

Διάβασε περισσότερα tips στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i