Είσαι ευλογημένη, ακόμα να το καταλάβεις;

Οι τεχνικές που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις όλα τα θετικά που συμβαίνουν στη ζωή σου, για το καλό σου.

dreamy-hippie-girl-gives-thanks-picture-id970864210

Είσαι ευλογημένη: Αναγνώρισε τις ευλογίες της ζωής. Βοήθησε τον εαυτό σου με τις παρακάτω τεχνικές να αισθανθεί όλα τα θετικά που συμβαίνουν στη ζωή σου.

Διάβασε επίσης: Έτσι θα ελέγχεις όλα τα αρνητικά συναισθήματα (τι συστήνει η ψυχοθεραπεύτρια;)

Συγκεντρώσου στα θετικά

Πολλοί από εμάς έχουμε την τάση να επικεντρωνόμαστε στα άσχημα και να ασχολούμαστε κυρίως με αυτά, αποσπώντας τη προσοχή μας από τα θετικά στοιχεία της ζωής μας, που μπορούν να μας δώσουν χαρά, δύναμη και κουράγιο να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κατάσταση.

Φρόντιζε τον εαυτό σου

Χρειάζεται να είσαι σε καλή φυσική και ψυχική κατάσταση για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις στρεσογόνες καταστάσεις με επιτυχία. Μην παραμελείς, λοιπόν, τον εαυτό σου. Φρόντισε να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν.

Πάρε αναπνοές

Ενημερώσου και εξασκήσου σε τεχνικές χαλάρωσης και σωστής αναπνοής. Διάβασε ή ζήτησε τη βοήθεια ενός ειδικού για να δοκιμάσεις ασκήσεις σταδιακής μυϊκής χαλάρωσης και διαφραγματικής αναπνοής.

Να είσαι ευέλικτη

Τα ευέλικτα άτομα, που έχουν την ικανότητα να προσαρμόζονται και να αποδέχονται καινούργιες καταστάσεις, είναι πολύ πιο αποτελεσματικά στη διαχείριση του στρες από τα άτομα που επιδεικνύουν άκαμπτες τακτικές και συμπεριφορές.

Ζήτα βοήθεια

Η βοήθεια ή υποστήριξη από φίλους, συγγενείς ή ακόμη από έναν επαγγελματία ψυχολόγο είναι απαραίτητη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φτάνεις στα όρια σου προσπαθώντας να τα βγάλεις πέρα μόνη σου, με κόστος ψυχικό και οργανικό.

Διάβασε επίσης: Να πώς θα αποκτήσεις προσγειωμένη αισιοδοξία (αυτή είναι η πραγματική τεχνική για θετική σκέψη)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i