Πώς να αναπτύξεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη σού αναλύει τους τρόπους για να κάνεις καλή εντύπωση, να κρατάς το ενδιαφέρον των άλλων στις συζητήσεις και να κερδίζεις τους άλλους!

Ανάλυσέ Το: Πώς να αναπτύξεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες

Σου έχει σίγουρα τύχει να γνωρίζεις ανθρώπους που έχουν το χάρισμα να κερδίζουν τους γύρω τους. Ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που αγαπάμε στους ανθρώπους; Ποια χαρακτηριστικά μας κάνουν να νιώθουμε πιο οικείοι μαζί τους και πιο άνετοι;

Πώς θα μπορούσες κι εσύ να αναπτύξεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες; Κάτι που θα σε βοηθούσε σε όλους τους τομείς της ζωής σου…

Πιο κάτω, σου γράφω τους τρόπους να κάνεις καλή εντύπωση, να κρατάς το ενδιαφέρον των άλλων στις συζητήσεις και γενικά… να κερδίζεις τους άλλους!

  • Βρες το θέμα

Αν θέλεις να επικοινωνήσεις με κάποιον που μόλις γνώρισες, ξεκίνα να «πετάς» διαφορετικά θέματα συζητήσεων, σαν δόλωμα. Μίλα για την επικαιρότητα, για κάτι που άκουσες στις ειδήσεις, για την προσπάθεια που έκανε η οικοδέσποινα. Σκέψου δύο φορές τι θα ρωτήσεις. Αν αρχίσεις τα πειράγματα, μπορεί να παρεξηγηθείς γιατί μπορεί να μην ταιριάζει στη αίσθηση του χιούμορ του άλλου. Αν αρχίσεις να καυχιέσαι για κάτι, απλά θα προβάλεις τις ανασφάλειές σου. Μην κάνεις πολλές ερωτήσεις  για τα επαγγελματικά του άλλου, αν δεν έχεις δείγματα ότι εργάζεται ή ότι του αρέσει η δουλειά του. Αν παρατηρήσεις κάτι σε κάποιον τρίτο, άφησέ το ασχολίαστο γιατί μπορεί να προσβάλλεις τον άλλον. Για παράδειγμα πες «Δες αυτή την μπλούζα!» Μπορεί ο συνομιλητής σου να προσθέσει «έχω κι εγώ την ίδια» … Επίσης, έτσι θα του δώσεις την εντύπωση ότι μπορεί να σχολιάζεις και τον ίδιο όταν δεν είναι μπροστά.

  • Δείξε ενδιαφέρον.

Ο πιο σίγουρος τρόπος να φανείς ενδιαφέρων, είναι να δείξεις ενδιαφέρον στα λεγόμενα του άλλου. Οι άνθρωποι εκτιμούν το να ακούγονται. Ακόμη κι αν δυσκολεύεσαι στην αρχή, προσπάθησε να βρεις ενδιαφέρον! Ρώτησε κάτι απλό όπως «που θα πας το Σαββατοκύριακο;» Αν η απάντηση είναι «απλά σκοπεύω να δω τον αγώνα» δείξε ενδιαφέρον και ρώτησε τον συνομιλητή σου ποια ομάδα υποστηρίζει. Ρώτησε αν του άρεσε από πάντα το ποδόσφαιρο ή αν παίζει κι ο ίδιος. Πρόσθεσε κι εσύ κάτι για τον εαυτό σου, ώστε να μην μοιάζει με ανάκριση. Αν μιλάς μα κάποιον που οι απόψεις είναι πολύ αντίθετες, μην απογοητευτείς ότι δεν έχεις τίποτα κοινό, αλλά προσπάθησε να καταλάβεις πώς έφτασε να σχηματίσει τις απόψεις του.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i