Ατζέντα: Οι ΔΩΡΕΑΝ εκδηλώσεις από 4-11 Μαρτίου (δωρέαν όλα τα μουσεία, κηπουρική για παιδιά, λογοτεχνικός περίπατος)

Τα ωραιότερα ΔΩΡΕΑΝ δρώμενα που μπορείς να απολαύσεις αυτή την εβδομάδα και θα σου φτιάξουν τη διάθεση.

shutterstock_387120571

Ψυχολογία για όλους

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017, 20.00-21.00

Από τη διάσπαση στη Συγκέντρωση ...

Από το φόντο στη Μορφή

Αντωνία Κωνσταντινίδου

M.Sc. Κοινωνικής & Κλινικής Ψυχολογίας Α.Π.Θ.

Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια & Επόπτρια Gestalt

Μέλος EAGT & Σ.Ε.Ψ.

Κάτοχος ECP (European Certificate of Psychotherapy)

Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοθεραπείας Gestalt

Περίληψη

Η δεξιότητα του να συγκεντρώνω τις γνωστικές, συναισθηματικές και σωματικές μου δυνάμεις, είναι απαραίτητο στοιχείο για την επίτευξη των στόχων μου. Όταν αυτή η δεξιότητα δεν είναι εξασκημένη, μπορεί να με οδηγήσει σε ματαίωση, ηττοπάθεια κι αίσθηση ανεπάρκειας. Η θεραπεία Gestalt, με την επικέντρωση στο εδώ και τώρα και τα πειράματα επίγνωσης κι αυτοσυγκέντρωσης, περιλαμβάνει ένα πλούσιο ρεπερτόριο για τη βελτίωση αυτής της δεξιότητας.

Είσοδος ελεύθερη - δήλωσε συμμετοχή εδώ!

Open walk Παγκράτι

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, 11:00

Η ομάδα των Atenistas μας προσκλαεί σε έναν ανοιχτό περίπατο στο Παγκράτι, να γνωρίσουμε πτυχές της πόλης, της ιστορίας της και των ανθρώπων της. Σημείο εκκίνησης η Πλατεία Προσκόπων ενώ η διαδρομή θα είναι μέσα από το Παγκράτι και το Μετς. Αν σε ενδιαφέρει, δεν χρειάζεται να κλείσεις θέση απλά να βρεθείς στην πλατεία τη συγκεκριμένη ώρα.

Λογοτεχνικός περίπατος αφιερωμένος στον Κώστα Χαρίτο

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, 10:30

Το Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture οργανώνουν λογοτεχνικό περίπατο αφιερωμένο στον αστυνόμο Κώστα Χαρίτο, κεντρικό ήρωα των έργων του συγγραφέα Πέτρου Μάρκαρη. Οι συμμετέχοντες θα τον ακολουθήσουν σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας που σχετίζονται με τη δουλειά του, αλλά και με την οικογένειά του, που παίζει, επίσης, μεγάλο ρόλο στη ζωή του. Ο περίπατος θα ξεκινήσει από τον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού, ενώ στάσεις θα γίνουν στην Πλατεία Μοναστηρακίου και στην Πλάκα ενώ στο τέλος οι συμμετέχοντες θα κατευθυνθούν στο Public Συντάγματος όπου θα συναντήσουν τον συγγραφέα Πέτρο Μάρκαρη, για να συζητήσουν μαζί του για τις περιπέτειες του λογοτεχνικού του ήρωα.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Ανοιχτά μουσεία χωρίς εισιτήριο

Κυριακή 5 Μαρτίου και Δευτέρα 6 Μαρτίου

Εκμεταλλεύσου αυτό το διήμερο για να επισκεφτείς τα εξαιρετικά μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα. Να θυμάσαι πως η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου του χρόνου ενώ η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα ελεύθερης εισόδου, ως Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη.

Οι κηπουροί του πάρκου – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Κυριακή 5 Μαρτίου, 11:00

"Αν ρίξει ο Μάρτης δυο νερά και ο Απρίλης άλλο ένα, χαράς στον κηπουρό που έχει πολλά σπαρμένα!" Ο Μάρτιος φέρνει την άνοιξη, τα χελιδόνια, νέες μυρωδιές στο Πάρκο και χρωματιστά λουλούδια! Οι μικροί κηπουροί είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση και αυτόν το μήνα. Εξερευνούν το Πάρκο, αναζητούν λουλούδια της εποχής, παρατηρούν τα εκκολαπτόμενα έντομα, κλαδεύουν, φυτεύουν φράουλες και φροντίζουν τον Λαχανόκηπο, μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι εξερεύνησης, παιχνιδιού και ανακάλυψης του Πάρκου.

Σχεδιασμός- Υλοποίηση: Σταυρούλα Κατσογιάννη, Γεωπόνος-Aρχιτέκτων τοπίου MSc

Για παιδιά 5-9 ετών

Έως 20 συμμετοχές – με σειρά προτεραιότητας

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i