Οι ΔΩΡΕΑΝ εκδηλώσεις 17-24 Μαρτίου (tai-chi για σένα, μάθημα ζωγραφικής για τα παιδιά και άλλα ωραία στην Αθήνα)

Ατζέντα Shape: Τα ωραιότερα ΔΩΡΕΑΝ δρώμενα που μπορείς να απολαύσεις αυτή την εβδομάδα και θα σου φτιάξουν τη διάθεση.

shutterstock_360862538

Εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, 11.30-12.30

Ένα εργαστήρι εικονογράφησης και ιστορίας της τέχνης! Οι ζωές σύγχρονων διάσημων εικαστικών παρουσιάζονται σαν ένα παραμύθι χωρίς εικόνες, και τα παιδιά μαζί με τις δημιουργικές μαμάδες τους καλούνται να εικονογραφήσουν τα αυτοσχέδια βιβλιαράκια τους.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Playroom

(έως 30 συμμετοχές ανά συνάντηση)

Τηλ.: 2168091001

Tai Chi στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, 13.30-14.45

Το Tai Chi είναι μια αρχαία κινέζικη πολεμική τέχνη, η οποία έχει εξελιχθεί σήμερα σε μία ευχάριστη μορφή άσκησης. Πρόκειται για μια σειρά από κινήσεις που εκτελούνται με ένα αργό, εστιασμένο τρόπο και συνοδεύεται από βαθιά αναπνοή. Βοηθά στη μείωση του στρες και του άγχους, καθώς και στην αύξηση της ευελιξίας και της ισορροπίας. Το Tai Chi είναι χαμηλής έντασης και ασκεί ελάχιστη πίεση στους μύες και τις αρθρώσεις, γεγονός που το καθιστά ασφαλές για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

Τηλ.: 2168091001

Studio One - Grand Fitness Celebration στη HELEXPO

Ο πρωτοπόρος Ελληνικός Εκπαιδευτικός Οργανισμός Fitness STUDIO ONE γιορτάζει τα 10 χρόνια του και σας προσκαλεί να τον τιμήσετε με την παρουσία σας και των γυμναστών - συνεργατών σας, στο Grand Fitness Celebration που διοργανώνει με την ευγενική χορηγία της Bodytalk.

Το συνέδριο θα γίνει το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαρτίου στη HELEXPO (Λ. Κηφισίας 39, Μαρούσι), είναι υπό την αιγίδα του Σ.Ι.Γ.Α. και του ΠΑ.ΣY.ΓΥ. και περιλαμβάνει πλούσια θεματολογία από Έλληνες και ξένους εισηγητές, τους κορυφαίους στο είδος τους, που ενδιαφέρει όλους τους επαγγελματίες της άσκησης, γυμναστές και ιδιοκτήτες γυμναστηρίων.

Mάθε περισσότερα εδώ!

Νέα ψηφιακή παράσταση «Ταξιδευτές του Ηλιακού Συστήματος» στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Τη νέα ψηφιακή παράσταση «Ταξιδευτές του Ηλιακού Συστήματος: Αστεροειδείς και Κομήτες» θα παρουσιάζει από την Τρίτη, 21 Μαρτίου, το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Η παράσταση, η οποία παρακολουθεί τις διαστημικές αποστολές που πραγματοποιούνται για την εξερεύνηση αυτών των ουράνιων σωμάτων, θα ταξιδέψει τους θεατές από τη Ζώνη των Αστεροειδών μεταξύ Άρη-Δία μέχρι την ευρύτερη περιοχή της Ζώνης Κάιπερ στις εσχατιές του ηλιακού συστήματός μας.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν την προσπάθεια των αστρονόμων να απαντήσουν σε επιστημονικά ερωτήματα σχετικά με την απαρχή του ηλιακού συστήματός μας, με την προέλευση του νερού, αλλά και των πρώτων πολύπλοκων οργανικών μορίων, καθώς και με τους πιθανούς τρόπους αποφυγής μίας ενδεχόμενης σύγκρουσής τους με τον πλανήτη μας στο μέλλον.

Η επίσημη παρουσίαση της πλανηταριακής παράστασης θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου με δύο προβολές (18:30 και 20:00), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η παράσταση θα ενταχθεί στο τρέχον πρόγραμμα του Πλανηταρίου από την Τετάρτη 22 Μαρτίου και προτείνεται για παιδιά άνω των δέκα ετών και ενήλικες.

«Το παιδί πάει Γυμνάσιο»: Μία ημέρα εκπαιδευτικού παιχνιδιού και δημιουργικής μάθησης για μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, στην Ελληνογαλλική Σχολή «Ευγένιος Ντελακρουά»

Σάββατο 18 Μαρτίου από τις 9:30 έως τις 15:00

Μια πρωτότυπη ημερίδα που απαντά σε ερωτήματα και ανάγκες των μαθητών και των γονέων τους που αφορούν:

  • Στο αίσθημα της ανασφάλειας που γεννά η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.
  • Στο άγχος που διακατέχει ένα παιδί, όταν αρχίζει να έχει εφηβικές ανησυχίες.
  • Στην ανάγκη να διευκολυνθεί η μετάβαση του μικρού μαθητή από τις γνωστικές απαιτήσεις του δημοτικού σε αυτές του Γυμνασίου.

Η παρακολούθηση των ομιλιών που απευθύνονται στους γονείς και η συμμετοχή των μαθητών στα εργαστήρια προσφέρονται από την Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά χωρίς επιβάρυνση. Για τα μικρά αδέρφια ηλικίας 4-10 ετών θα λειτουργήσουν εργαστήρια ενεργού αναψυχής με την ευγενική υποστήριξη της Trekking Hellas.

Απαραίτητη όμως είναι η δήλωση ενδιαφέροντος ηλεκτρονικά εδώ καθώς είναι συγκεκριμένος ο αριθμός των συμμετεχόντων σε κάθε εργαστήριο και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για να δεις αναλυτικά τα εργαστήρια, το πρόγραμμα και τις ομάδες εργαστηρίων μπες εδώ!  

Διεύθυνση: Χλόης & Τρικάλων, Αγία Παρασκευή

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i