Ατζέντα: Οι ΔΩΡΕΑΝ εκδηλώσεις από 24-31 Μαρτίου (ελεύθερη είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης, πολύχρωμος περίπατος, δρώμενα για παιδιάκ.ά.)

Τα ωραιότερα ΔΩΡΕΑΝ δρώμενα που μπορείς να απολαύσεις αυτή την εβδομάδα και θα σου φτιάξουν τη διάθεση.

shutterstock_209647441

Θέλοντας να κυκλοφορούμε περισσότερο και να ξοδεύουμε λιγότερο (ή καθόλου) αποφασίσαμε να σου προτείνουμε κάθε εβδομάδα τα ωραιότερα ΔΩΡΕΑΝ δρώμενα για μικρούς και μεγάλους.

Αν έχεις ΚΙ ΕΣΥ να μας προτείνεις κάτι όμορφο που συμβαίνει στην πόλη σου και είναι δωρεάν, δεν έχεις παρά να μας στείλεις προσωπικό μήνυμα στην επίσημη σελίδα μας στο Facebook - από fitness μαθήματα μέχρι ενδιαφέροντα σεμινάρια.

Περιμένουμε με ανυπομονησία!

25η Μαρτίου στο Μουσείο της Ακρόπολης

Σάββατο 25 Μαρτίου

Το Μουσείο Ακρόπολης θα γιορτάσει την Εθνική Επέτειο με ελεύθερη είσοδο για όλους τους επισκέπτες. Οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 9 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Στη 1 μ.μ., ο Πρόεδρος του Μουσείου, καθ. Δημήτρης Παντερμαλής, θα παρουσιάσει στους επισκέπτες το αντίγραφο της Κόρης 685 στο οποίο πριν από 100 χρόνια, ο Eλβετός ζωγράφος Ε. Ε. Gilliéron (1885–1939) πρόσθεσε τα αρχαία χρώματα σύμφωνα με την αποτύπωση του πατέρα του L. E. Gilliéron (1850-1924), επίσης ζωγράφου, που έγινε αμέσως μετά την ανεύρεση του γλυπτού, το 1888 νοτιοδυτικά του Παρθενώνα.

Το ίδιο βράδυ, στις 7 μ.μ., θα προβληθούν στην αίθουσα της περιοδικής έκθεσης "Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων", δίπλα στην τεχνητή βελανιδιά της έκθεσης, βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα από το μουσικό έργο του συνθέτη Γιώργου Κουρουπού "Φωνή δρυός". Το έργο αυτό είναι εμπνευσμένο από την μαντική βελανιδιά της Δωδώνης.

Τηλέφωνο: 210 9000900

Είσοδος ελεύθερη.

Disco στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Κυριακή 26 Μαρτίου, έναρξη 11:00 π.μ.

Η σειρά των Social Ballrooms συνεχίζεται! Κάθε μήνα, αρχάριοι και προχωρημένοι χορευτές κάθε ηλικίας συγκεντρώνονται στο ΚΠΙΣΝ σε ένα μάθημα χορού ανοιχτό για όλους! Το Social Ballroom φέρνει χορούς και μουσικές από όλο τον κόσμο, ενώ δίνει την ευκαιρία σε όλους να τους δοκιμάσουν. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται υπό την επίβλεψη έμπειρων δασκάλων, ενώ μετά το σεμινάριο, ακολουθεί πάρτι στο οποίο όλοι οι χορευτές, ανεξαρτήτως επιπέδου, μπορούν να δοκιμάσουν τις κινήσεις τους.

Στο μάθημα θα συμμετέχουν δάσκαλοι και μαθητές της MG Dancefloor, που ιδρύθηκε το 2007 από τη δασκάλα χορού Μάρη Γεωργαντά, ενώ το πάρτι θα απογειώσει ο DJ και μουσικός παραγωγός Inspiro.

Μια πρωτότυπη βιβλιοπαρουσίαση στον Ιανό

Τρίτη 28 Μαρτίου, 18:00 μ.μ.

Οι εκδόσεις Μίνωας και το βιβλιοπωλείο IANOS μας προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων «Το στοιχειωμένο σπίτι» της Αργυρώς Μουντάκη και «Ο χαμένος μύθος του Αισώπου» του Κώστα Στοφόρου.

Η παρουσίαση συνοδεύεται από θεατρικό δρώμενο με πρωταγωνιστές τους μικρούς Δήμητρα Μπασιάκου και Σπύρο Γκανούδη.

IANOS, Σταδίου 24, τηλ. 210 321 7917

Open House Athens 2017 – Όλη η Αθήνα ένα μουσείο

Σάββατο 1 – Κυριακή 2 Απριλίου

Κάθε χρόνο για ένα Σαββατοκύριακο δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο αποκτώντας συστηματικούς επισκέπτες και υποστηρικτές. Το 4ο Open House μας προσκαλεί να εξερευνήσουμε και να κατανοήσουμε την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος.

Δες εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα 

Σάββατο και Κυριακή: 09:00 με 22:00

Πολύχρωμος περίπατος στην Αθήνα

Κυριακή 26 Μαρτίου, 11:00 π.μ.

Οι διοργανωτές του Break Free καλούν τους πολίτες την Κυριακή 26 Μαρτίου, να βάλουν άνετα και πολύχρωμα ρούχα, να πάρουν σφυρίχτρες και να περπατήσουν από το Θησείο ως το Ζάππειο σε έναν πολύχρωμο και ειρηνικό περίπατο ενάντια σε ό,τι μας δεσμεύει: την αδικία, την ανισότητα, τις διακρίσεις και τις κλιματικές αλλαγές.

Ο περίπατος θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της παγκόσμιας ομπρέλας δράσεων του Break Free που λαμβάνει χώρα από τις 12 έως τις 31 Μαρτίου. Εκείνες τις μέρες, οργανώσεις, κοινότητες, πρωτοβουλίες και χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα πραγματοποιήσουν ειρηνικές δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Στην Ελλάδα, το θέμα των δράσεων είναι πολυδιάστατο και αφορά μία ευρύτερη κοινωνική συμμαχία με στόχο να φέρει κοντά χιλιάδες πολίτες με διαφορετική αφετηρία, αλλά το ίδιο κίνητρο: τη συλλογική διεκδίκηση για έναν βιώσιμο πλανήτη, με σεβασμό στις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αποστόλου Παύλου 7 (στο ύψος του Σινέ Θησείο)

Ο περίπατος θα πλαισιωθεί από μία σειρά διαδραστικών παιχνιδιών και δραστηριοτήτων με επιμορφωτικό και διασκεδαστικό χαρακτήρα και μουσική

Πριν τον περίπατο

  • - "Παιχνίδι ανακάλυψης των μυστικών της Αθήνας" (Πρόσκοποι). Για ενήλικες. Η κάθε ομάδα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον τρία άτομα και να έχουν ένα τηλέφωνο με φωτογραφική κάμερα! Ξεκινάει στις 10:00
  • - "Απελευθέρωση θεραπευμένων πουλιών" (ANIMA) - Πνύκα ή Λόφος Φιλοπάππου στις 11.00

Μετά τον περίπατο (Ζάππειο)

  • "Τρέχει, τρέχει το νερό" (Δίκτυο Μεσόγειος SOS). Το παιχνίδι είναι μία ιδιόμορφη σκυταλοδρομία με επίκεντρο το νερό.
  • "Diversity Volcano - Το Ηφαίστειο της Διαφορετικότητας" (ΑΠΕΙΡΟΝ, Generation 2.0 & KROMA). Επιδαπέδιο παιχνίδι που απευθύνεται σε μαθητές 11-14 ετών.
  • "Petanque" (Περιοδικό Δρόμου Σχεδία). Ένα άθλημα που παίζεται με μεταλλικές μπάλες σε χωμάτινους χώρους ή γήπεδο
  • "Ιδέες με Μέλλον" (Οργάνωση Γη). Ένα επιδαπέδιο παιχνίδι για παιδιά και ενήλικες, με στόχο να γνωρίσουν τους "17 Παγκόσμιους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη" (www.globalgoals.gr)
  • "MatchMed" (GIVMED). Έλα να παίξουμε το παιχνίδι μνήμης με τις κάρτες του GIVMED και να μάθουμε πράγματα που μας αφορούν σχετικά με φάρμακα. Για παιδιά 8+ και μεγάλους.
  • "Taste a Cookie" (Fair Trade Hellas). Ένα θεατρικό διαδραστικό δρώμενο στο οποίο οι περαστικοί καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε μπισκότα συμβατικού ή δίκαιου εμπορίου

Οι Quilombo θα παίξουν μουσική κατά τη διάρκεια του περιπάτου, ενώ στο Ζάππειο οι Athens Boogie θα χορέψουν Rοck and Roll με τη μουσική του Remi.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i