Δείπνο με μεγάλη παρέα | Οι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις

Ένα σύντομο savoir vivre για να αποφύγεις τυχόν παρεξηγήσεις

Δείπνο με μεγάλη παρέα | Οι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις

Όλοι ξέρουμε πώς πρέπει να συμπεριφερθούμε όταν βγαίνουμε έξω με τους φίλους μας, είτε πρόκειται για θέματα οργάνωσης είτε για το πώς θα μοιραστεί ο λογαριασμός. Όταν όμως η παρέα μεγαλώνει αρκετά, τα πράγματα γίνονται κάπως πολύπλοκα. Για την επόμενη φορά που θα βρεθείς σε δείπνο με πολλά άτομα, αυτοί είναι οι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις.

Όταν αργείς…

Το να είσαι συνεπής στο ραντεβού που έχετε δώσει θεωρείται αυτονόητο, αλλά υπάρχει και η περίπτωση να αργήσεις. Αν έχετε κάνει κράτηση σε εστιατόριο, η παρέα θα περιμένει να έρθουν όλοι ώστε να παραγγείλετε. Γι’ αυτό, οφείλεις να ενημερώσεις ότι θα καθυστερήσεις και να δώσεις το πράσινο φως να παραγγείλουν τα ποτά τους χωρίς εσένα. Για να μην υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση, μπορείς να ενημερώσεις για το πιάτο που θέλεις και να παραγγείλουν και το δικό σου.

Όταν το φαγητό δεν φτάνει την ίδια ώρα…

Σε μία μεγάλη παρέα είναι πιθανό να μην έρθουν όλα τα πιάτα μαζί, ειδικά αν είναι τελείως διαφορετικά.  Αν το πιάτο σου έρθει πρώτο και δεν έχει σερβιριστεί κανείς, θα αναρωτιέσαι αν πρέπει να ξεκινήσεις ή να περιμένεις. Αν δεν πει κανείς τίποτα όταν έρθει το φαγητό σου (ειδικά αν πρόκειται για σαλάτα ή κάποιο άλλο κρύο πιάτο που θα είναι το ίδιο νόστιμο και μερικά λεπτά αργότερα) είναι προτιμότερο να περιμένεις μέχρι να σερβιριστούν όλοι. Αν όμως οι υπόλοιποι σε παροτρύνουν να φας για να μην “κρυώσει” το φαγητό σου, είναι σωστό να τους ακούσεις, ειδικά αν έχετε μοιραστεί προηγουμένως σαλάτες και ορεκτικά (επομένως δεν πεινάει κανείς τόσο πολύ).

Δες τη συνέχεια στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i