Οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν περισσότερο σεξ, σύμφωνα με την επιστήμη

Ακόμα ένας καλός λόγος για να επιτύχεις στη ζωή.

epitiximenoi-perissotero-sex-default

Ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στα ψυχολογικά και φυσιολογικά δεδομένα της εν λόγω υπεραπλούστευσης, δηλαδή ότι «οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν περισσότερο σεξ», θα μάθεις αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα για τη σχέση ανάμεσα στην επιτυχία και το σεξ. Όπως εξηγεί, η δρ Bat Sheva Marcus, κλινική διευθύντρια του Maze Women's Sexual Health, το συνδετικό χαρακτηριστικό ανάμεσα στην επιτυχία και το σεξ είναι αρκετά προφανές: η τεστοστερόνη (τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες).

Διάβασε επίσης: Τεστοστερόνη, σεξ και ρίσκο! Μάθε τη σχέση τους

«Το υψηλό επίπεδο τεστοστερόνης, πράγματι, γεμίζει τους ανθρώπους με αυτοπεποίθηση και επιθετικότητα, κάνοντας το σεξ πιο έντονο», λέει η Marcus σε ένα καινούργιο βίντεό του Business Insider. «Για να καταλάβουμε όμως πως η τεστοστερόνη είναι η κινητήριος δύναμη για την ισχύ, την ηγετική ικανότητα, την επιθετικότητα και για τη σεξουαλική διάθεση, πρέπει να καταλάβουμε πως είναι πολύ συνηθισμένο όλα αυτά τα χαρακτηριστικά να πηγαίνουν μαζί».

Η Marcus φτάνει μάλιστα στο σημείο να επισημάνει πως οι άνθρωποι που συνήθως θεωρούμε ως επιτυχημένους στην εποχή μας –ιδιοκτήτες εταιριών, διευθυντές και λοιπά– είναι, επίσης, τυπικά πολύ γοητευτικοί και έχουν την τάση να έχουν πολλές ερωτικές κατακτήσεις. «Δεν με εκπλήσσει καθόλου που όλες αυτές οι μελέτες φαίνεται να υποδεικνύουν πως οι άνθρωποι που είναι πολύ επιτυχημένοι στη δουλειά τους έχουν επίσης πολύ ισχυρή ερωτική διάθεση» καταλήγει η Marcus.

Μάθε κι αυτό: Ποιες είναι οι 8 τροφές για καλύτερο ΣΕΞ;

Και παρότι η ανάλυση της ειδικού φαίνεται να σχετίζεται με τους άντρες, μην ξεχνάς πως η τεστοστερόνη είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την αντρική όσο και για τη γυναικεία υγεία. Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Everyday Health, η τεστοστερόνη παίζει ζωτικής σημασίας ρόλο και στην ερωτική διάθεση των γυναικών, καθώς και στην υγεία των οστών της, συμβάλει στη διαχείριση του πόνου και προλαμβάνει τη διανοητική λειτουργία σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i