ΕΤΣΙ δεν θα ξεχάσεις ποτέ ξανά τα πράγματα σου

Μια λίστα που σίγουρα χρειαζόμασταν.

0afa43b545f84922b6960c4ff626d39d

Μπορεί τα serum και οι αντιγηραντικές κρέμες να αφαιρούν χρόνια από το πρόσωπό μας, αλλά μία εξίσου σημαντική μέθοδος για να παραμένουμε σε φόρμα είναι η ενδυνάμωση του μυαλού. Και παρόλο που ο χρόνος επηρεάζει αναπόφευκτα τη μνήμη μας, ο Gary Small, διευθυντής του Κέντρου Μακροζωϊας στο Πανεπιστήμιο UCLA, υποστηρίζει ότι τα δύο τρίτα όσων καθορίζουν το πώς μεγαλώνουμε προέρχονται όχι από γενετικούς παράγοντες, αλλά από τις καθημερινές μας συνήθειες.

Επομένως, αν αλλάξεις ορισμένες συνήθειές σου από τώρα, μπορείς να δυναμώσεις το μυαλό σου και τις μνημονικές σου ικανότητες. Δες παρακάτω πώς μπορείς να ξεκινήσεις και πες μια για πάντα αντίο στα "χαμένα” σου κλειδιά.

Όρισε μια θέση για το κάθε αντικείμενο

Αν βάζεις τα κλειδιά και το πορτοφόλι σου πάντα σε μια συγκεκριμένη θέση, θα ξέρεις πάντα πού να τα βρεις. Αρκεί να τηρήσεις τον κανόνα.

Δημιούργησε ιστορίες

Δε θυμάσαι τα πράγματα στη λίστα του σούπερμάρκετ; Δημιούργησε μια ιστορία η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα αντικείμενα που θέλεις να αγοράσεις (για παράδειγμα, χρειάζομαι αυγά και απορρυπαντικό σε περίπτωση που λερωθώ με αυτά). Όσο πιο δημιουργική η ιστορία, τόσο το καλύτερο.

Διάβασε τη συνέχεια στο MadameFigaro.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i