Γιατί δεν μπορείς να συγκεντρωθείς και πώς θα το αλλάξεις

Οι λόγοι που δεν σε αφήνουν να συγκεντρωθείς και τι μπορείς να κάνεις για να ξαναβρείς τη συγκέντρωσή σου στο φουλ.

Γιατί δεν μπορείς να συγκεντρωθείς και πώς θα το αλλάξεις

Πάει το τριημέρακι πέρασε. Ωραία ήταν και τώρα περιμένουμε το επόμενο.

Και γυρνάς στο γραφείο και άντε να συγκεντρωθείς. Η δουλειά όμως πρέπει να γίνει για να μην πάει η μέρα πίσω.

Ακολουθούν πέντε βασικά στοιχεία και τεχνικές που θα σε βοηθήσουν, τόσο σήμερα όσο και τις μέρες που χάνεις τη συγκέντρωσή σου, να ανακτήσεις τον έλεγχο και να πετύχεις τους στόχους σου.

Ενέργεια

Ο οργανισμός σου και ειδικά ο εγκέφαλος σου, αρχίζει να καταρρέει όταν μένει χωρίς ενέργεια. Γι’ αυτό πρέπει να φροντίζεις να είναι πάντα γεμάτος, κάτι τόσο βασικό και απαραίτητο όσο η βενζίνη στο αυτοκίνητο. Πολλοί το αμελούν, το θεωρούν δεδομένο και δεν φροντίζουν να ξεκουράζουν το μυαλό τους. Όταν όμως ξοδεύεις με σοφία την ενέργειά σου είσαι πάντα πιο θετικός στα πράγματα και έχεις καλύτερη διάθεση.

Συναίσθημα

Η συναισθηματική σου κατάσταση είναι κάτι που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη συγκέντρωσή σου και τα αποτελέσματα της δουλειάς σου. Αν για παράδειγμα εργάζεσαι μέσα σε ένα κλίμα φόβου, με ελάχιστη εμπιστοσύνη, η απόδοσή σου θα δοκιμαστεί. Έχει αποδειχθεί από τη νευρολογία. Αν όμως εργάζεσαι σε μια ομάδα με υψηλό το αίσθημα της εμπιστοσύνης μπορείς να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό.

Γενικά, όσο πιο πολύ κατανοείς τον εαυτό σου και την ψυχολογική σου κατάσταση τόσο πιο εύκολα θα μπορείς να συγκρατείσαι και να συγκεντρώνεσαι, αφήνοντας στην άκρη όλα τα αρνητικά. Το θετικό συναίσθημα με τη σειρά του ενισχύει τη δέσμευση.

Διάβασε περισσότερα στο gr.askmen.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i