Γιατί όσο μεγαλώνεις γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος; Η επιστήμη έχει την απάντηση

Όσο μεγαλώνουμε γινόμαστε καλύτεροι χαρακτήρες, σύμφωνα με τους επιστήμονες, κι αυτό από μόνο του είναι κάτι πολύ καλό.

youth-02884-picture-by-gianni-fiorito_xf6t

Ου γαρ έρχεται μόνον. Μεγαλώνουμε. Όλοι ανεξαιρέτως. Και υπάρχει μια διαπίστωση που λέει ότι οι άνθρωποι παραξενεύουν και γίνονται περισσότερο γκρινιάρηδες όσο περνούν τα χρόνια.

Ή μήπως τελικά δεν είναι έτσι και γίνονται καλύτεροι; Και το λέμε αυτό, γιατί μια πρόσφατη μελέτη για τον ανθρώπινο εγκέφαλο έδειξε ότι η μετάβαση σε στριφνό συνταξιούχο δεν είναι και τόσο φυσική όσο, τουλάχιστον, νομίζαμε. Άρα έχουμε ελπίδες να μην γίνουμε ο γείτονας που σκάει τις μπάλες των παιδιών της γειτονιάς.

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη παρακολούθησε τις αλλαγές που συμβαίνουν στον εγκέφαλο 500 ανθρώπων (όπως το πάχος περιοχών σαν τον κινητικό φλοιό και τις κροταφικές περιοχές) και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτές συνδέονται με τις αλλαγές της προσωπικότητας. Ειδικότερα όταν κάποιος γίνεται πιο ευσυνείδητος και ευχάριστος και λιγότερο νευρωτικός και κυκλοθυμικός.

Έτσι, γινόμαστε πιο καλοί καθώς μεγαλώνουμε, σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση ότι οι άνθρωποι είναι πιο κολλημένα μυαλά και δύστροποι όταν έχουν έχουν πια περάσει τη μέση ηλικία.

Επίσης, η μελέτη συνδέει τις αλλαγές στη δομή του εγκεφάλου με την εξωστρέφεια και την ειλικρίνεια και θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στη διάγνωση ψυχικών διαταραχών.

Διάβασε περισσότερα στο Askmen.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i