Ημέρα της Γυναίκας: Οι stars του σήμερα που αποτελούν έμπνευση για όλες μας

Οι νέες φωνές του φεμινισμού είναι τόσο δυνατές όσο θα θέλαμε

ccd2718f82204aa98e3e48b81c624c66

Η σημαντικότερη στιγμή και μεγαλύτερη ωδή για όλες τις γυναίκες είναι η Παγκόσμια Μέρα τους, που γιορτάζεται κάθε χρόνο την 8η Μαρτίου. Η Ημέρα της Γυναίκας θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ και έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας αλλά και δικαίωμα ψήφου.

Και μπορεί πολλά δικαιώματα των γυναικών να κατακτήθηκαν όμως το φεμινιστικό κύμα συνεχίζει να υπάρχει δυναμικό και να διεκδικεί όλα όσα απαιτούν οι κοινωνικές εξελίξεις και νέες συνθήκες διαβίωσης με το πέρασμα των χρόνων.

Μπορεί η πριγκίπισσα Νταϊάνα, η Coco Channel, η Diana Vreeland, η Margaret Thatcher και η Audrey Hepburn να είναι μονάχα ελάχιστα παραδείγματα γυναικών που αποτέλεσαν έμπνευση στο παρελθόν για τις υπόλοιπες γυναίκες, όμως σήμερα, πολλές είναι οι celebrities που εξακολουθούν να μάς εμπνέουν και να αποδεικνύουν πως μία γυναίκα μπορεί να τα καταφέρει άψογα σε όλους τους τομείς.

Ημέρα της Γυναίκας: Οι stars του σήμερα που αποτελούν έμπνευση για όλες μας - εικόνα 1

Women's March

Scarlett Johansson, Olivia Wilde και Chrissy Teigen ήταν μονάχα ελάχιστες από τις celebrities που κατέβηκαν στους δρόμους της Ουάσινγκτον, στις 21 Ιανουαρίου 2017, προκειμένου να εναντιωθούν στις θέσεις του νέου Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, μία μόλις μέρα ύστερα από την ορκομωσία του. Η ανταπόκριση των γυναικών ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες να κατακλύζουν τους δρόμους της πόλης και από αυτή την ιστορική στιγμή στις ΗΠΑ δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι διάσημες κυρίες.

Ημέρα της Γυναίκας: Οι stars του σήμερα που αποτελούν έμπνευση για όλες μας - εικόνα 2

Emma Watson - Εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο τι σημαίνει φεμινισμός

Τα βέλη τους ενάντια στη διάσημη ηθοποιό έστρεψαν πρόσφατα πολλές φεμινιστικές οργανώσεις, που την χαρακτήρισαν υποκρήτρια μιας και σε πρόσφατη φωτογράφησή της απαθανατίστηκε γυμνόστηθη. Η σταρ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, απαντώντας στις κατηγορίας και εξηγόντας τι παέι να πει φεμινισμός αλλά και πως η κίνησή της ήταν κάπως... άσχετη με αυτόν: «Ο φεμινισμός δεν είναι ένα ραβδί με το οποίο χτυπάς τις άλλες γυναίκες. Αφορά στην ελευθερία, την απελευθέρωση, την ισότητα. Και ειλικρινά δεν ξέρω τί σχέση μπορεί να έχει το στήθος μου με όλο αυτό.Το κάνουν φοβερά περίπλοκο».

Διάβασε τη συνέχεια στο MadameFigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i