Κορονοϊός: Πώς να βοηθήσουμε τις σχέσεις μας να ανθίσουν και να δυναμώσουν

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη αναλύει.

Ταινίες

«Καραντίνα», «Απαγόρευση εξόδου», «Εγκλεισμός». Όλες αυτές είναι λέξεις που ακούμε πολύ τον τελευταίο καιρό και έχουν όλες ένα αρνητικό πρόσημο στη συνείδηση μας, καθώς έχουν συνδεθεί ιστορικά με πολέμους και κρίσεις.

Επέλεξα έναν θετικό τίτλο γι’ αυτό το άρθρο, γιατί συνειδητά ήθελα να αποφύγω το «πώς να μην χωρίσεις», «πώς να μην πάθεις κρίση πανικού» και όλες τις αναφορές σε συνθήκες που έχουμε συνδέσει με αρνητικά συναισθήματα. Σε άλλη περίπτωση ίσως το έγραφα. Αυτή τη φορά όμως, θεωρώ πως χρειάζεται να μεταβάλλουμε στο μυαλό μας την συνθήκη αυτής της κατάστασης των τελευταίων ημερών.

Μια φίλη μου είπε τη φράση:  «πότε ξαναυπήρχε παύση χωρίς ενοχή;» Συμφωνώ απόλυτα. Αυτή τη φορά κάνουμε όλοι ένα διάλειμμα από όλα όσα συνηθίζαμε να πράττουμε. Έχουμε την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε τις επιλογές μας αλλά και να εκτιμήσουμε την παρουσία ανθρώπων στη ζωή μας. Μέσα από την ασφάλεια του σπιτιού μας, έχουμε την ευκαιρία να εκτιμήσουμε όλα όσα μέχρι πρότινος ήταν δεδομένα.  Ξαφνικά, μετά από 19 ημέρες που είμαι στο σπίτι, μπορώ να ζήσω ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια μου και να εστιάσω σε ό,τι έχει πραγματική σημασία. Έχω την αίσθηση, πως όταν αρθούν τα μέτρα, η ζωή μου δεν θα είναι η ίδια.

Μέσα από αυτή την οπτική των πραγμάτων, αλλάζει αυτόματα και το συναίσθημα άρα και η συμπεριφορά μας. Πόσο διαφορετικό να νιώθεις πως είσαι έγκλειστος, απ’ το να θεωρείς ότι, έστω και με άσχημη αφορμή, έχει δοθεί μια τέτοια ανεκτίμητη δυνατότητα;

Μου στέλνετε πάρα πολλά μηνύματα… ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτό.

Μου λέτε ότι δυσκολεύεστε να είστε με τον άλλον 24 ώρες μαζί. Αναρωτιέμαι εάν η δυσκολία σχετίζεται με την αλλαγή των συνηθειών και των δύο, άρα σε εσωτερική αναστάτωση ή εάν σχετίζεται με θέματα τα οποία έμπαιναν «κάτω από το χαλί» και αφορούν τη σχέση, οπότε τώρα αναδύονται.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i