Πώς να απολαμβάνω πιο ουσιαστικά όσα έχω και να ενισχύσω την αυτοπεποίθησή μου;

Πέντε πράγματα που αξίζει να ξεχάσεις για πάντα.

ενίσχυση αυτοπεποίθησης Istock

Ένα βίντεο της Δρ Νάνσυς Μαλλέρου, coach, ομιλήτρια, συγγραφέας, ιδρύτρια και CEO Life Clinic Group, www.lifeclinicgroup.com.

Τι είναι καλό να ξεχάσεις και ποιες αλλαγές να κάνεις, ώστε να απολαμβάνεις πιο ουσιαστικά όσα έχεις και να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου; Αν θέλεις να προχωρήσεις μπροστά, να περνάς πιο όμορφα όσο το κάνεις αυτό και να είσαι αυτόφωτη, το παρακάτω βίντεο θα σε βοηθήσει. 

Πέντε πράγματα που αξίζει να ξεχάσεις για πάντα:

1.Προσπαθείς να ευχαριστήσεις όλο τον κόσμο

Αν ξεχνούσες μια για πάντα και σταματούσες να θέλεις να ευχαριστείς όλους τους γύρω σου, σίγουρα θα περνούσες πολύ καλύτερα. Πολλές φορές, στερούμαστε πράγματα, υποφέρουμε και περνάμε άσχημα εξαιτίας αυτής της ανάγκης μας, να είμαστε ευχάριστοι για όλο τον κόσμο. Όταν θα ξεχάσεις αυτό, θα δημιουργήσεις χώρο για άλλα πράγματα στη ζωή σου. 

2.Ζεις με το παρελθόν/Περιμένεις το μέλλον

Αν συνέβη κάτι στο παρελθόν που σε πλήγωσε, όπως μία απώλεια ή προδοσία, άφησέ το πίσω σου και μην το "σέρνεις" στο παρόν. Μην αρνείσαι να αφήσεις αυτή τη "βαλίτσα" με τις κακές αναμνήσεις κάτω και να συνεχίσεις τη ζωή σου χωρίς αυτό το βάρος. Ζήσε, κατανόησε και εισέπραξε σε όλο το μεγαλείο του το τώρα, γιατί δεν θα έρθει ξανά. Αντίστοιχα, μην περιμένεις να ευχαριστηθείς την καθημερινότητά σου όταν θα έχεις πραγματοποιήσει κάτι. Μην βάζεις σε αναμονή την ευτυχία σου και δεν απολαμβάνεις το παρόν. Κάνε τον προγραμματισμό σου για το μέλλον, όμως όχι σε βάρος του τώρα. 

3.Υποβιβάζεις τον εαυτό σου 

Κάποιος το κάνει μιλώντας άσχημα για τον εαυτό του, άλλος το κάνει με αυτοσαρκασμό. Κάποιος δέχεται και υπομένει άσχημα σχόλια. Ωστόσο, όταν σταματήσεις να βάζεις ο ίδιος τον εαυτό σου σε μία θέση που τον υποβιβάζει, σίγουρα θα περνάς και καλύτερα. 

4.Υπερβολική ανάλυση 

Η υπεράναλυση μάς καθυστερεί και έχει επιπτώσεις στην αυτοπεποίθησή μας. Δεν κάνει καλό για την αυτοεκτίμηση και στο τέλος της μέρας είναι εξαιρετικά κουραστικό. Προφανώς και πρέπει να αναλογιζόμαστε τι συνέβη και να μάθουμε από αυτό, αλλά αυτό είναι κάτι άλλο από το να κολλάμε σε ερωτήματα που δεν έχουν ουσία όπως "Γιατί σε εμένα", "Γιατί τώρα" κλπ. 

5.Να περιμένεις από κάποιον άλλο να νιώσεις σημαντική 

Δε χρειάζεσαι κάποιον άλλον για να ολοκληρωθείς. Είσαι ολοκληρωμένη και σημαντική, όπως ακριβώς είσαι. Δε χρειάζεται κανείς να σταθεί δίπλα σου, αν είσαι αυτόφωτη. Η αξία μας δεν εξαρτάται από τίποτα άλλο εκτός από το πώς βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας. 

Δες αναλυτικά το βίντεο της δρ. Νάνσυς Μαλλέρου: 

 

Ακολούθησε το κανάλι της Νάνσυς Μαλλέρου στο Youtube

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i