Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξεις δουλειά

Όταν κάτι πάει σίγουρα λάθος στην καριέρα σου.

δουλειά iStock

Αν κάνεις τη δουλειά που αγαπάς, δε θα χρειαστεί να εργαστείς ούτε μια μέρα στη ζωή σου" είχε πει ο καλός Κομφούκιος. Εντάξει, παρατραβηγμένο απόφθεγμα το δίχως άλλο, ωστόσο το αντίθετο, δηλαδή να μην έχεις αγαπήσει την δουλειά που κάνεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου είναι μεγάλο μαρτύριο. Ακόμη κι αν η καριέρα αποτελεί έναν υποχρεωτικό αυτοσκοπό.

Στις εποχές που ζούμε, η ιδανική εργασία αποτελεί για πολλούς άπιαστο όνειρο. Η αναζήτηση, όμως, μιας επαγγελματικής απασχόλησης που το λιγότερο δεν θα σε κάνει να υποφέρεις, οφείλει να είναι προτεραιότητα. Πότε πρέπει να σταματήσεις να συμβιβάζεσαι και ν' αρχίσεις να ψάχνεσαι;

Η δουλειά που κάνεις δεν έχει καμία απολύτως σχέση μ' αυτό που σπούδασες

Τι είχες δηλώσει πριν Χ χρόνια σ' εκείνο το ρημάδι το μηχανογραφικό; Ε, καμία σχέση. Το να μην ταυτίζονται οι σπουδές σου με το επάγγελμά σου δεν είναι απαραίτητα μια αφόρητη κατάσταση. Ίσα ίσα που σε κάποιους βγαίνει σε καλό. Ωστόσο, υποτίθεται πως σπουδάζουμε κάτι που θέλουμε πραγματικά και ταιριάζει στις κλίσεις και τις ικανότητές μας. Ίσως για ένα διάστημα να έχει συμβεί σε όλους.

Αν όμως πιάνεις τον εαυτό σου να μετανιώνει και να κάνει αρνητικές σκέψεις γι' αυτή την αναντιστοιχία, σημαίνει ότι οι λόγοι για τους οποίους κατέληξες να κάνεις αυτή την όχι και τόσο σχετική δουλειά, δε σε καλύπτουν.

Δες τη συνέχεια στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i