10 πράγματα που αξίζει να θυμάσαι για να έχεις μία ευτυχισμένη χρονιά

Φτιάξε 10 post it και τοποθέτησέ τα στο ψυγείο σου για να τα θυμάσαι κάθε μέρα.

ευτυχισμένη χρονιά unsplash

Από τη δρα Νάνσυ Μαλλέρου, διεθνώς βραβευμένη Master Coach (namatribe.gr).

Μιας και ήταν όλα τόσο διαφορετικά τη χρονιά που μας πέρασε, θα ήθελα να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά με 10 πράγματα που αξίζει να θυμόμαστε για να έχουμε ένα ευτυχισμένο έτος. 

"Ποτέ δεν είναι αργά", "αγάπησε και φρόντισε τον εαυτό σου", "το σήμερα δε θα ξανάρθει". Αυτές και άλλες 7 προτάσεις που αξίζει να υιοθετήσεις τη νέα χρονιά αποτελούν τον δεκάλογο των resolutions της νέας χρονιάς. Αφού τον διαβάσεις, φτιάξε 10 post it και τοποθέτησέ τα στο ψυγείο σου για να τα θυμάσαι κάθε μέρα.

1 Η ζωή είναι απρόβλεπτη. Αν δεν το πήρες απόφαση μετά από αυτά που ζήσαμε τα τελευταία 2 χρόνια, τότε ήρθε η ώρα. Μη φοβάσαι την αλλαγή, κάν’ τη φίλη σου και αυτή θα σε ανταμείψει. Εστίασε σε όσα σε ανάγκασε να μάθεις, στην εξέλιξη που επέφερε στη ζωή σου, στο πόσο σε προετοίμασε για μια επόμενη πίστα.

2 Ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξεις ρότα. Η κατεύθυνση της ζωής μας δεν είναι μια τυχαία συγκυρία. Όσο κι αν δεν είσαι σε θέση να επηρεάσεις τις εξωτερικές συνθήκες, το πώς θα πλεύσεις σε αυτά τα αχαρτογράφητα νερά είναι δική σου ευθύνη.

3 Έχεις περισσότερες δυνάμεις απ’ ό,τι φαντάζεσαι. Κι αν διαφωνείς, πήγαινε
λίγο πίσω και σκέψου πόσα από τα γεγονότα που έζησες και τις συνθήκες υπό τις οποίες τα έζησες θα σου φαίνονταν εφικτά πριν από 2 χρόνια. Κάνε μια λίστα με όλα αυτά τα πρωτόγνωρα γεγονότα που αντιμετώπισες, καταστάσεις που ξεπέρασες και συνήθειες που υιοθέτησες: αυτά είναι το κέρδος σου. Αυτά διεύρυναν τη ζώνη ασφαλείας σου. Αυτά σου δείχνουν ότι είσαι δυνατότερη, εξυπνότερη και ανθεκτικότερη απ’ ό,τι νομίζεις.

4 Το σήμερα δε θα ξανάρθει. Προγραμμάτισε το μέλλον σου, δούλεψε γι’ αυτό, αλλά μην ξεχνάς να απολαμβάνεις και να είσαι ευγνώμων για το παρόν. Η ευτυχία φτιάχνεται από μικρές στιγμές του παρόντος: Στιγμές που δημιουργείς ή απολαμβάνεις αναμνήσεις, που χαίρεσαι την παρουσία ανθρώπων, που ονειρεύεσαι ή παλεύεις για το μέλλον.

5 Η ευτυχία είναι όχημα και όχι προορισμός. Πάψε να περιμένεις συγκεκριμένες συνθήκες για να είσαι χαρούμενη. Αποφάσισε να είσαι χαρούμενη για να δημιουργήσεις τις κατάλληλες συνθήκες στη ζωή σου.

6 Ο παλιός είναι αλλιώς. Συχνά βλέπουμε τη νέα χρονιά σαν εφαλτήριο ενός "καινούριου εγώ". Κι αυτό είναι σαν να απορρίπτου- με τον παλιό εαυτό μας. Θυμήσου, ο "παλιός εγώ" είναι αξιαγάπητος. Είναι αυτός που σε έφερε μέχρι εδώ, ακόμα και μέσα από τα λάθη και τις αστοχίες του. Μην τον διαγράφεις. Μην τον απαξιώνεις. Το αντίθετο. Κοίταξέ τον με ειλικρίνεια, αγάπησέ τον, πες του "ευχαριστώ" και "μπράβο" και γιόρτασε όλα του τα επιτεύγματα. Είναι δικά "σας" επιτεύγματα.

7 "Ο νέος είναι ωραίος". Το να τιμάω τον παλιό μου εαυτό δε σημαίνει
να εθελοτυφλώ απέναντι στις αδυναμίες του και να αποφεύγω την εξέλιξη.
Κάθε βήμα βελτίωσης σχηματίζει ένα νέο υπέροχο κομμάτι του ποια είσαι
και γι’ αυτό επιδίωξέ το με πάθος. Όταν ο παλιός και ο νέος σου εαυτός
συνυπάρχουν αρμονικά και παραγωγικά, τότε η ζωή είναι πιο ωραία.

8 Φρόντισε τον εαυτό σου. Δεσμεύσου ότι θα φροντίσεις τη σωματική,
ψυχική, συναισθηματική και πνευματική σου υγεία. Κάν’ το προτεραιότητα.
Αν σε παρασύρει η ρουτίνα και δεν μπορείς να κινητοποιήσεις τον εαυτό
σου, δεσμεύσου ότι θα κάνεις τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για 60
λεπτά κάτι που σε ευχαριστεί.

9 Τίποτε δεν κρατάει για πάντα. Ούτε ο φόβος αλλά ούτε και ο πόνος, η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα. Αρκεί να επιλέξεις ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσεις, ότι θα νιώθεις ασφαλής επειδή έχεις εσένα.

10 Βρες τους ανθρώπους σου. Τα άτομα με τα οποία προτιμάς να μοιράζεσαι τον χρόνο και την ενέργειά σου επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την κατεύθυνση και την ποιότητα της ζωής σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i