6 φυσικοί τρόποι να καταπολεμήσεις το φαινόμενο "Brain Frog"

Νιώθεις τη μνήμη σου εξασθενημένη και αισθάνεσαι μία διαρκή κόπωση; Διάβασε παρακάτω τι είναι το "Brain Frog".

συγκεντρωση_ ενεργεια Istock

Το "Brain Frog" μπορεί να προκληθεί από στρες, υπερκόπωση, αλλαγές στον ύπνο, φαρμακευτική αγωγή, ενώ προκαλεί εγκεφαλική σύγχυση, απώλεια μνήμης και έλλειψη συγκέντρωσης στον ασθενή.

Πολλοί άνθρωποι έχουν βιώσει το "Brain Frog", που συχνά περιγράφεται ως μία θολή λειτουργία του μυαλού για ένα συνεχόμενο και εύλογο χρονικό διάστημα. Βέβαια, τα συμπτώματά του συνδέονται και με άλλες παθήσεις, με αποτέλεσμα να παραβλέπεται η αντιμετώπισή του.

Το "Brain Frog" είναι πλέον ένα σύνηθες φαινόμενο στην σημερινή εποχή, όπου το μυαλό δέχεται καθημερινά πολλές πληροφορίες, οι ρυθμοί της ζωής και της εργασίας είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί και η διατροφή που κάνουμε δεν μας προσφέρει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε.

Τα συμπτώματα του "Brain Frog":

  • Δυσκολία στον ύπνο
  • Aϋπνία
  • Πονοκέφαλοι
  • Χαμηλή ενέργεια ή κόπωση
  • Διαταραχή της γνωστικής λειτουργίας
  • Αλλαγές διάθεσης
  • Αμνησία
  • Πρόβλημα συγκέντρωσης
  • Ήπια κατάθλιψη

Διάβασε επίσης: Το αυτοάνοσο που οι ασθενείς είναι κατά 90% νέες γυναίκες

6 φυσικοί τρόποι να καταπολεμήσεις το σύνδρομο "Brain Frog"

απωλεια_μνημης
Istock

Παρακάτω θα βρεις 6 φυσικούς τρόπους για να καταπολεμήσεις το "Brain Frog" και να επαναφέρεις τη λειτουργία του μυαλού/ σώματός σου στην αρχική του κατάσταση.

Κοιμήσου αρκετά και καλά

Βεβαιώσου ότι κοιμάσαι τουλάχιστον 7 ώρες το βράδυ, ενώ τις ημέρες που είναι δυνατόν να στοχεύεις στις 8-9 για την βέλτιστη λειτουργία του εγκεφάλου. Ο ποιοτικός ύπνος συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση του συνδρόμου "Brain Frog" , αφού ξεκουράζει το μυαλό και το "καθαρίζει" από όλες τις άχρηστες πληροφορίες.

Κάνε περισσότερα διαλείμματα στη δουλειά

Μερικές φορές, το "Brain Frog" είναι αποτέλεσμα του τρόπου ζωής και όχι παθολογικών αιτιών. Αν παρατηρείς ότι το απόγευμα έχεις μία ύφεση στην διάθεση και τη μνήμη σου, τότε είναι η ώρα να κάνεις ένα διάλειμμα από την εργασία σου και να ασχοληθείς με κάτι που θα σε κάνει να αισθανθείς ενθουσιασμένη.

Διαλογίσου

Πιθανόν να γνωρίζεις ότι ο διαλογισμός έχει μια μακρά λίστα πλεονεκτημάτων, από τη μείωση του στρες έως τη βελτίωση της προσοχής. Ενώ τα ίδια τα οφέλη είναι αρκετά για να βελτιώσουν τα συμπτώματα του "Brain Frog", μπορείς επίσης να σκεφτείς τον διαλογισμό ως μια μίνι επαναφορά για τον εγκέφαλό σου κατά τις στιγμές εκείνες που αισθάνεσαι μια "ομίχλη" να εμφανίζεται.

Τσέκαρε τα επίπεδα από τις βιταμίνες 

Μια άλλη κοινή αιτία του συνδρόμου είναι η έλλειψη ή ανεπάρκεια βιταμινών από τον οργανισμό. Μίλησε, λοιπόν, στον γιατρό σου σχετικά με τον έλεγχο των βιταμινών και τη συμπλήρωση ή την προσαρμογή της διατροφής σου ανάλογα.

Βάλε την άσκηση στη ζωή σου

Η τακτική άσκηση όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει τον εγκέφαλο να βελτιώσει τη μνήμη, τη συγκέντρωση και τις δεξιότητες σκέψης, αλλά η κίνηση του σώματος μπορεί να έχει άμεσες επιπτώσεις στον εγκέφαλό σου μέσω της απελευθέρωσης ενδορφινών, η οποία αυξάνει την ενέργεια και τονώνει τη διάθεση.

Βγες στη φύση

Μια μελέτη του Standford το 2015 διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που περνούσαν χρόνο περπατώντας έξω για 90 λεπτά την ημέρα είχαν σημαντικές μειώσεις στα επίπεδα κορτιζόλης. Μετάφραση; Η ύπαιθρος μπορεί να βοηθήσει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα σoυ αντιμετωπίζει το στρες, αποτρέποντας ενδεχομένως το άγχος να μετατραπεί σε ψυχική κόπωση.

Διάβασε επίσης:  Πώς θα "ανανεώσεις" τον εγκέφαλό σου;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i