Βαρετά meetings: Πώς να τα μετατρέψεις σε εργαλεία επιτυχίας

Ναι, μπορείς να επιβιώσεις, ακόμα και να προοδεύσεις, στη διάρκεια αυτών των meetings στο γραφείο που σου τρώνε χρόνο.

άτομα σε βαρετά meetings istock

Στη θεωρία, τα meetings ή, κατά κόσμον, οι συσκέψεις είναι ένα πολύ καλό φόρουμ για να μοιραστείς ιδέες, να λύσεις προβλήματα, να έρθεις πιο κοντά με τους συναδέλφους και να βάλεις σχέδια σε δράση. Στην πράξη, συνήθως είναι άσκοπες και αναποτελεσματικές.

Ίσως γι' αυτό το λόγο το 80% των γυναικών που συμμετείχαν σε σχετική μελέτη τις χαρακτήρισαν αντιπαραγωγικές. Ωστόσο, πριν κατεβάσεις τα ρολά, σκέψου ότι η συμπεριφορά και η στάση σου θα μπορούσαν να κάνουν τα πράγματα χειρότερα:

"Όταν οι άνθρωποι έρχονται σε μια σύσκεψη πιστεύοντας ότι είναι χάσιμο χρόνου, είναι πιο πιθανό να είναι αδιάφοροι και απόμακροι", λέει η Λιζ Μπάιγουοτερ, PhD, σύμβουλος καριέρας στην Πενσιλβάνια. Δοκίμασε τα παρακάτω κόλπα για να μείνεις συγκεντρωμένη και να έχεις αποτελέσματα, ακόμη κι αν κάποιος μιλάει με τις ώρες.

Έλλειψη αναγνώρισης στην εργασία | Γιατί συμβαίνει και πώς να το λύσεις

Πρόβλημα: Οι συσκέψεις είναι μόνο λόγια - από πράξεις τίποτα

Λύση: Αντί να αφήνεις την ομάδα να σκέφτεται "Δεν πρόκειται να καταλήξουμε πουθενά!", προσφέρσου να αναλάβεις την ευθύνη για κάτι που συζήτησες με τους συναδέλφους. Βρες ένα τρόπο να συμμετάσχεις προσωπικά (αν ο προϊστάμενός σου πρότεινε να διορθώσετε την ιστοσελίδα της εταιρείας, πρότεινε κάποιες ιδέες). "Θα αποκτήσεις μια αίσθηση επιτυχίας και θα κάνεις καλή εντύπωση", λέει η Μπάιγουοτερ.

Πρόβλημα: Βαριέσαι μέχρι θανάτου

Λύση: "Αντιστάσου στην τάση να χαζεύεις", λέει η Μπάιγουοτερ. Δε στέλνεις μόνο στους άλλους το μήνυμα ότι δε σε νοιάζει, αλλά αποκόπτεσαι επίσης τελείως από ό,τι συμβαίνει. Αν δεν αντέχεις να κάθεσαι απλώς και να ακούς, κράτα σημειώσεις. Έτσι θα μπορέσεις να μείνεις συγκεντρωμένη,

Επιπλέον, θα έχεις καταγράψει τη διαδικασία σε περίπτωση που χρειαστεί να το ξανασυζητήσετε.

Πρόβλημα: Νομίζεις ότι δεν έχεις τίποτα να πεις

Λύση: Για να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου, φρόντισε να προετοιμαστείς κάπως. Στη χειρότερη, μάθε το θέμα της σύσκεψης, ξεφύλλισε τα σχετικά έγγραφα και κάνε μια γρήγορη αναζήτηση στο ίντερνετ. Μόλις ξεκινήσει η σύσκεψη, πρότεινε διαφορετικές προσεγγίσεις σε κάποιο πρόβλημα και ζήτησε τη συνδρομή της ομάδας. Η συζήτηση θα ξεκινήσει σχεδόν αμέσως.

Πρόβλημα: Οι παρόντες είναι κακόκεφοι και δύστροποι

Λύση: Κανείς δε χαίρεται όταν το αφεντικό συγκαλεί σύσκεψη της τελευταίας στιγμής, στις 5:30 το απόγευμα της Παρασκευής! Αντί να βγάζεις αρνητικότητα αμέσως, άλλαξε τη διάθεση συμπεριφερόμενη με τον τρόπο που θα ήθελες να συμπεριφέρονται και οι συνάδελφοί σου.

Χαμογέλα όταν μπαίνεις στο δωμάτιο, κάνε περιεκτικά σχόλια και αντιστάσου στη διάθεση να μοιραστείς το ανέκδοτο που θυμήθηκες. Επειδή η διάθεση και η συμπεριφορά είναι μεταδοτικές, οι άλλοι θα σε ακολουθήσουν και θα φτάσετε στην έξοδο μια ώρα αρχύτερα.

Εργασία και χαρά: Πώς να περνάς καλά και να γίνεται η δουλειά

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i