7 είδη ξεκούρασης | Θα ξεκουραστείς πραγματικά!

Πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν την ξεκούραση με τον ύπνο. Αλλά αυτό δεν είναι ξεκούραση. Μάθε πόσα είδη ξεκούρασης υπάρχουν και τι να κάνεις.

γυναίκα σε αιωρα και ξεκούραση istock

Η ξεκούραση έρχεται σε διάφορες μορφές και είναι απαραίτητες όλες για να νιώσεις πραγματικά αναζωογονημένη και γεμάτη ενέργεια.

Οι περισσότεροι διανύουμε τις μέρες μας νιώθοντας κουρασμένοι λόγω των γεμάτων προγραμμάτων. Είναι εύκολο να σκεφτούμε ότι το να κοιμόμαστε λίγο περισσότερο είναι η απάντηση στην κούρασή μας, αλλά η πραγματική ξεκούραση δεν είναι απλώς να κοιμηθούμε περισσότερο.

Στο βιβλίο της Sacred Rest: Recover Your Life, Renew Your Energy, Restore Your, η Δρ Saundra Dalton-Smith μοιράζεται τα επτά αγαπημένα της είδη ανάπαυσης και το καθένα εξυπηρετεί έναν μοναδικό σκοπό. Ενώ υπάρχουν πολλά είδη ξεκούρασης, αυτά τα επτά μπορεί να σε βοηθήσουν να νιώσεις πλήρως ανανεωμένη. 

Τα 7 είδη ξεκούρασης που χρειάζεσαι

  1. Σωματική ξεκούραση
  2. Ψυχική ξεκούραση
  3. Συναισθηματική ξεκούραση
  4. Αισθητηριακή ξεκούραση
  5. Κοινωνική ξεκούραση
  6. Επαγγελματική ξεκούραση
  7. Πνευματική ξεκούραση

Η καλή ξεκούραση είναι δικαίωμα και ανάγκη: Πώς θα τη βάλεις στην καθημερινότητά σου;

1. Σωματική ξεκούραση

Αυτό περιλαμβάνει τόσο την παθητική ξεκούραση, όπως ο ύπνος και ο μεσημεριανός ύπνος, όσο και την ενεργή ξεκούραση, όπως η γιόγκα, οι διατάσεις, το περπάτημα και το μασάζ.

2. Ψυχική ξεκούραση

Αφιέρωσε χρόνο για δραστηριότητες που ηρεμούν το μυαλό σου, όπως η ανάγνωση, η ακρόαση χαλαρωτικής μουσικής ή ο διαλογισμός.

3. Αισθητηριακή ξεκούραση

Δώσε στα μάτια σου ένα διάλειμμα από τις οθόνες και πέρασε χρόνο στη φύση. Άκουσε ήσυχους ήχους και απόφυγε την υπερβολική έκθεση σε θόρυβο.

4. Συναισθηματική ξεκούραση

Άφησε τον εαυτό σου να νιώσει και να επεξεργαστεί τα συναισθήματά του. Μίλησε με έναν φίλο ή θεραπευτή, γράψε σε ένα ημερολόγιο ή κάνε μια δραστηριότητα που σου φέρνει χαρά.

5. Κοινωνική ξεκούραση

Πέρασε χρόνο μόνη σου, μακριά από κοινωνικές υποχρεώσεις. Αυτό σου δίνει την ευκαιρία να επαναφορτιστείς και να συνδεθείς με τον εαυτό σου.

6. Επαγγελματική ξεκούραση

Αποσυνδέσου από τη δουλειά σου, όταν βρίσκεσαι εκτός ωραρίου εργασίας. Αφιέρωσε χρόνο για χόμπι, ενδιαφέροντα και αγαπημένα πρόσωπα.

7. Πνευματική ξεκούραση

Συνδέσου με κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σου, είτε αυτό είναι η φύση, η θρησκεία, η πνευματικότητα ή η τέχνη.

Είναι σημαντικό να βρεις μια ισορροπία και να ενσωματώσεις όλα αυτά τα είδη ξεκούρασης στη ζωή σου. Δοκίμασε διαφορετικές δραστηριότητες και ανακάλυψε τι σε βοηθά να νιώθεις αναζωογονημένη και γεμάτη ενέργεια.

Η ξεκούραση δεν είναι πολυτέλεια, αλλά μια αναγκαιότητα για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή.

Πέντε ιδέες για πραγματική ξεκούραση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i