12 τρόποι να ξεφορτωθείς τις μαμαδοσυμβουλές – χωρίς να τσακωθείς

Όλοι οι διαφορετικοί τρόποι να ανταποκριθείς στις ανεπιθύμητες συμβουλές

12 τρόποι να ξεφορτωθείς τις μαμαδοσυμβουλές των άλλων – χωρίς να τσακωθείς

Σου συμβαίνει καθημερινά. Άνθρωποι του περιβάλλοντός σου, σε βομβαρδίζουν διαρκώς με συμβουλές για το πώς θα μεγαλώσεις το παιδί σου, αφήνοντας αιχμές ότι «τίποτα δεν κάνεις καλά». Αν και κατανοείς απόλυτα πως στις περισσότερες περιπτώσεις το κίνητρο είναι η αγάπη και για σένα και για το παιδί σου, το πράγμα έχει γίνει κουραστικό. Γιατί, στην τελική, ποιος θέλει να ακούει διαρκώς συμβουλές, όταν δεν τις έχει ζητήσει. Ευτυχώς, υπάρχουν πάντα τρόποι να πετάξεις από πάνω σου αυτόν τον βραχνά, χωρίς να χαλάσεις τη σχέση σου με τους συμβουλάτορες – αν όντως δεν θέλεις να τη χαλάσεις.

Όλοι οι διαφορετικοί τρόποι να ανταποκριθείς στις ανεπιθύμητες συμβουλές

1. Άκου πρώτα

Είναι φυσικό να είσαι αμυντική εάν αισθάνεσαι ότι κάποιος σε κρίνει. Το πιθανότερο, ωστόσο, είναι πως το άτομο που έρχεται να σε συμβουλέψει, δεν σε θεωρεί άχρηστη, απλώς θέλει να μοιραστεί μαζί σου πολύτιμες πληροφορίες. Προσπάθησε να ακούσεις – ίσως μάθεις κάτι χρήσιμο.

2. Κάνε ότι ακούς

Αν ξέρεις ότι δεν υπάρχει ελπίδα συνεννόησης με τον επίδοξο συμβουλάτορα, κάνε ότι ακούς. Χαμογέλασε και πες «ενδιαφέρον!». Μετά, συνέχισε ό,τι έκανες.

3. Συμφώνησε

Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να συμφωνείς σε ένα σημείο με τα λεγόμενα του άλλου προσώπου. Προκειμένου να γλιτώσεις από τα υπόλοιπα, ρίξε το βάρος σε αυτό και η συζήτηση θα κλείσει ειρηνικά.

Δες τη συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i