2 τρόποι για να απολαμβάνεις τη δουλειά σου κάθε μέρα

Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί! Νιώσε γρήγορα καλά και πάρε τον έλεγχο στην επαγγελματική σου ζωή κόβοντας σήμερα κιόλας τις κακές συνήθειες.

2 τρόποι για να απολαμβάνεις τη δουλειά σου κάθε μέρα

Ονόμασέ τα «επαγγελματικούς κινδύνους»: είναι οι άνθρωποι, τα μέρη και τα πράγματα με τα οποία έρχεσαι σε επαφή στην εργασία και τα οποία έχουν την ικανότητα να βλάπτουν τη σωματική και συναισθηματική σου ευεξία. Είναι ένα πρόβλημα που αναπτύσσεται γρήγορα, ιδιαίτερα τώρα που περνάμε περισσότερο καιρό στο γραφείο απ’ όσο παλιότερα.

«Από τη διάθεσή σου μέχρι τα μικρόβια στα οποία εκτίθεσαι διαρκώς, το περιβάλλον του γραφείου παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία σου» τονίζει ο Γιώργος Σιδερής, ειδικός παθολόγος. Γι’ αυτό συμβουλευτήκαμε ειδικούς για να μας αποκαλύψουν τους λόγους που η καθημερινή εργασία σε φθείρει – και πώς μπορείς να ενεργήσεις για να προστατευτείς.

2 τρόποι για να απολαμβάνεις τη δουλειά σου κάθε μέρα:

Λάθος 1ο: Είσαι διαρκώς σε ετοιμότητα

Η δουλειά βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με όλα τα πράγματα για τα οποία αγχώνονται οι γυναίκες, αναφέρει η Αμερικάνικη Ένωση Ψυχολογίας. «Ο ένοχος είναι οι μεγαλύτερες ευθύνες και οι περισσότερες ώρες εργασίας» λέει η Όλγα Τσικαλάκη, MSc, ψυχολόγος, σύμβουλος σταδιοδρομίας και εξηγεί: «Ολοένα και περισσότερο, οι εταιρείες απαιτούν από τους υπαλλήλους να είναι διαθέσιμοι και εκτός εργασίας. Αν και είναι εύκολο να θεωρήσεις την καθημερινή πίεση ως αναπόφευκτο κομμάτι της δουλειάς, έχει το τίμημά της. Το στρες προκαλεί αύξηση της έκκρισης της κορτιζόλης, που κάνει την καρδιά να χτυπά ταχύτερα και τους μυς να σφίγγουν, και αυξάνει την πίεση. Παρότι αυτή η αντίδραση μπορεί να σου δώσει την ενέργεια να αντεπεξέλθεις σε μια προθεσμία ή ένα επείγον περιστατικό, ο οργανισμός μας δεν είναι εξοπλισμένος να βρίσκεται διαρκώς σε κατάσταση συναγερμού. Το χρόνιο στρες αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη, κατάθλιψης και παθήσεων της καρδιάς».

Τι να κάνεις; 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i