Τρεις ερωτήσεις για να βρεις τον ιδανικό ψυχολόγο

Αισθάνεσαι χαμένη, αβοήθητη ή μπλοκαρισμένη; Δες με ποιά κριτήρια θα επιλέξεις τον τέλειο ψυχολόγο!

ψυχολόγο unsplash

Μπορεί κατά ένα μεγάλο μέρος του, η ανάγκη του καθενός από εμάς να επισκέπεται έναν ψυχολόγο να αντιμετωπίζεται ακόμα ως ένα ταμπού. Στην πραγματικότητα ωστόσο, ένας έμπιστος ψυχολόγος είναι όσο απαραίτητος είναι και ο παθολόγος, βοηθώντας σε στο να ανταπεξέλθεις αποτελεσμάτικα κάθε πρόκληση που έρχεται στη ζωή σου. Πώς θα βρεις όμως τον κατάλληλο, τον "ιδανικό”; Πολλές φορές η αναζήτηση του κατάλληλου ψυχολόγου μοιάζει με μία μεγάλη σειρά από… κακά ραντεβού που τελικά μετά από κάποιες συνεδρίες σε αφήνουν μάλλον απογοητευμένη. Προκειμενου να φτάσεις λοιπόν στον κατάλληλο, θέσε τις παρακάτω ερωτήσεις αλλά και τις ιδανικές, για σένα, απαντήσεις.  

1- Ταιριάζει η ειδικότητά του στις ανάγκες σου;

Οι περισσότεροι ψυχολόγοι τείνουν να λειτουργούν με βάση μία Σχολή Ψυχολογίας ή ακόμα και μικρότερες ομάδες πληθυσμού, στις οποίες και έχουν προτίμηση. Πχ. Άλλοι επικεντρώνονται στην τρίτη ηλικία ενώ άλλοι στους εφήβους. Άλλοι λειτουργούν βάσει των θεωριών του Φρόυντ και άλλοι βάσει της Gestalt. Δοκίμασε και δες τι από όλα ταιριάζει σε εσένα.

2- Είναι συμβατός με τον δικό σου συναισθηματικό κόσμο;

Αυτή η ερώτηση περιέχει πολλές μικρότερες. Νιώθεις άνετα να ανοιχτείς και πιθανά να μιλήσεις τα θέματα ταμπού ή και μυστικά σου; Νιώθεις πως σε εμπιστεύεται; Εμπνέει ασφάλεια ο χώρος και η παρουσία του; Είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις πως ο ψυχολόγος σου σε δέχεται και είναι απόλυτα ανοιχτός να σε ακούσει και να σε βοηθήσει.

Διάβασε περισσότερα στο missbloom.gr   

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i