4 πράγματα στα οποία λέω «όχι» στα παιδιά μου χωρίς δεύτερη κουβέντα (τις καθημερινές)

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι καθημερινές είναι δύσκολες καθώς γονείς και παιδιά ακολουθούμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα.

4 πράγματα στα οποία λέω «όχι» στα παιδιά μου χωρίς δεύτερη κουβέντα (τις καθημερινές)

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι καθημερινές είναι δύσκολες καθώς γονείς και παιδιά (Τετάρτης και Έκτης Δημοτικού αντίστοιχα) ακολουθούμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Για να τηρούνται λοιπό τα πάντα σε μια ισορροπία και να κυλήσει η εβδομάδα ομαλά, υπάρχουν μερικά πράγματα στα οποία οι γονείς είμαστε αδιαπραγμάτευτοι τις καθημερινές. Έτσι, το παιδί μαθαίνει να είναι υπεύθυνο και πως κάποιοι κανόνες πρέπει να τηρούνται.

Φυσικά και σε μερικά πράγματα υπάρχει διαπραγμάτευση και συζήτηση, όπως για παράδειγμα αν δεν τους αρέσει κάποιο φαγητό, ή αν είναι κουρασμένα να βγάλουμε μαζί τον σκύλο βόλτα. Υπάρχουν ωστόσο κάποια άλλα τα οποία τις καθημερινές τηρούνται με ευλάβεια.

Θα ήθελα να πω κάπου εδώ ότι στα 4 «όχι» που ακολουθούν είχαμε δοκιμάσει το «ναι» ή είχαμε δείξει μια κάποια ελαστικότητα. Στην πορεία είδαμε ότι χάθηκε η μπάλα και γι΄αυτό και το «όχι» παρέμεινε οριστικό και αμετάκλητο εις τους αιώνας των αιώνων, ή μάλλον μέχρι να τελειώσουν το δημοτικό.

1. Όχι στις αναβολές. «Να διαβάσω αργότερα», «να ακυρώσουμε τα αγγλικά και να τα κάνουμε αργότερα», «να κοιμηθώ αργότερα». Οτιδήποτε δεν τηρείται με το ωράριο που το παιδί έχει συνηθίσει το βγάζει από το πρόγραμμά του και το κουράζει. Το «να διαβάσω αργότερα» μας έχει διδάξει ότι έχει φτάσει βράδυ και τα μαθήματα έχουν παραμείνει κλειστά με εμάς τους γονείς να γκρινιάζουμε διαρκώς «μήπως πρέπει να διαβάσεις τώρα γιατί πέρασε η ώρα;». Αυτό φέρνει έναν εκνευρισμό σε όλους, επηρεάζει την ξεκούρασή τους και φυσικά τον ύπνο τους, ο οποίος μετατίθεται κι αυτός για αργότερα. Και όποτε έχει γίνει και αυτό, την επόμενη μέρα ξυπνούν σαν ζόμπι και δεν μπορούν να αποδώσουν στο σχολείο…

Δες τη συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i