5 τρόποι να βοηθήσεις τα παιδιά ΣΗΜΕΡΑ στη Γιορτή του Παιδιού! (Αυτές είναι οι οργανώσεις που αξίζει να στηρίξεις)

Η 11η Δεκεμβρίου είναι μια ημέρα αφιερωμένη στα παιδιά. Πως θα χαρείς τη Γιορτή του Παιδιού στην ουσά της φέτος, είναι μια άλλη ιστορία. Το Shape.gr σου δίνει ιδέες.

giorti-tou-paidiou

Στη φετινή Γιορτή του Παιδιού μπορείς να δράσεις διπλά. Να ευχαριστήσεις το δικό σου παιδί, ανήψι, εγγόνι και ταυτόχρονα να μην ξεχάσεις τα παιδιά όλου του κόσμου που σε έχουν ανάγκη.

1. Στείλε ένα μήνυμα στο Χαμογελο του Παιδιού.

Στείλτε μήνυμα στο 54020 τη λέξη ΧΑΜΟΓΕΛΟ ή XAMOGELO (χρέωση 2,46 € ανα SMS). Με αυτό το μήνυμα με το μικρό κόστος, στηρίζει την πολυετή προσπάθεια αυτού του μη κερδοσκοπικού οργανισμού.

Κύριο μέλημά στο Χαμόγελο του Παιδιού είναι να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών όχι μόνο στη θεωρία αλλά στην πράξη, καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους.

2. Γίνε Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών

Τα παιδιά και οι οικογένειές του που θα περάσουν τη σημερινή γιορτή σε κάποιο νοσοκομείο σε έχουν ανάγκη. Όπως και τα παιδιά που θα περάσουν τις γιορτές σε κάποιο νοσοκομείο.

Για να εγγραφείς εθελοντής δότης μπορείς να επισκεφτείς τα γραφεία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών του Συλλόγου "ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ", καθημερινώς 9.00 - 19.00, ή κάποιο από τα Συνεργαζόμενα Κέντρα Εγγραφής Δοτών της περιοχής σου όπου:

1) Θα ενημερωθείς λεπτομερώς για τη δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων

2) Θα συμπληρώσεις την αίτηση εγγραφής δότη

3) Θα σου γίνει λήψη μικρής ποσότητας αίματος (5 ml) ή στοματικού επιχρίσματος (σάλιου)

Αν δεν υπάρχει κάποιο Συνεργαζόμενο Κέντρο στην περιοχή σου, μπορείς  να συμπληρώσεις την online αίτηση εγγραφής και σε διάστημα 3 εβδομάδων περίπου, θα σου σταλεί φάκελος που θα περιέχει:

1) Ενημερωτικό έντυπο για τη δωρεά μυελού των οστών.

2) Την αίτηση εγγραφής δότη μυελού των οστών.

3) Οδηγίες για τον τρόπο συλλογής του στοματικού επιχρίσματος (σάλιου) καθώς και τα απαραίτητα υλικά για να συλλέξεις μόνος σου το δείγμα.

Για οποιαδήποτε απορία ή προβληματισμό σχετικά με τη δωρεά μυελού των οστών/ αιμοποιητικών κυττάρων κάνε κλικ στο www.oramaelpidas.gr

3. Βοήθησε τα παιδιά του ΠΙΚΠΑ Πεντέλης:

Δραματική έκκληση για ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια, για τα 35 παιδιά που φιλοξενούνται στο ΠΙΚΠΑ Πεντέλης, απευθύνουν με επιστολή τους εργαζόμενοι του Ιδρύματος. Στην επιστολή που είδε το φως της δημοσιότητας, αναφέρονται ονομαστικά τα παιδικά και τα αβάπτιστα βρέφη, με το μέγεθος των παπουτσιών και των ρούχων που χρειάζονται.

Επίσης φαίνεται από την επιστολή ότι το Ιδρυμα δεν διαθέτει ούτε βασικά είδη υγιεινής όπως κρέμες και σαπούνια. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την υπηρεσία Αναρρωτηρίου (213-2059800).

Ασφαλές καλοκαίρι για τα παιδιά! 29 σωτήρια tips

4. Γίνε ανάδοχος παιδιού που μεγαλώνει στα Παιδικά Χωριά SOS

Οι φίλοι των Παιδικών Χωριών SOS που θέλουν να βοηθήσουν το έργο του και ταυτόχρονα να συμβάλουν οικονομικά στην  ανατροφή ενός παιδιού που μεγαλώνει σε οικογένεια των Παιδικών Χωριών SOS της Βάρης Αττικής, του Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης και της Θράκης, μπορούν να γίνουν «Ανάδοχοι».

Ο «Ανάδοχος» με τη δωρεά του συμμετέχει στα έξοδα ανατροφής ενός συγκεκριμένου παιδιού, του οποίου το όνομα γνωρίζει. Αναλαμβάνει την ηθική δέσμευση να καταβάλει ετησίως, σε Τραπεζικό λογαριασμό του Σωματείου, ένα συγκεκριμένο ποσό για όσο διάστημα το παιδί προστατεύεται από τα Παιδικά Χωριά SOS. Ο «Ανάδοχος» έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το φύλο και την ηλικία του παιδιού καθώς και το Παιδικό Χωριό SOS στο οποίο διαμένει.

Ο «Ανάδοχος» ενημερώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόοδο και την εξέλιξη του παιδιού. Μπορεί να το επισκέπτεται 1 ή 2 φορές το χρόνο, έπειτα από συνεννόηση με τον Διευθυντή του Χωριού και τη Μητέρα SOS. Για περισσότερες πληροφορίες, κάνε κλικ www.sos-villages.gr

Κι όταν βοηθήσεις τα παιδιά που σε έχουν ανάγκη, κάνε κάτι και για το δικό σου παιδί σήμερα.

  • -Σήμερα, ξέκλεψε μισή ώρα απ΄τη δουλειά για να κάνετε βόλτα στη στολισμένη πόλη σας.
  • -Μην το μαλώσεις που δεν έφαγε όλο το φαγητό του.
  • -Μην θυμώσεις που λέρωσε τα ρούχα του.
  • -Φτιάξε μαζί του μπισκότα κι ας είσαι κακή στη ζαχαροπλαστική.

  • -Αγόρασέ του ένα βιβλίο και διαβάστε το μαζί πριν κοιμηθεί.
  • -Μην βγεις Παρασκευάτικη βόλτα, δείτε μαζί παιδική ταινία στο dvd.
  • -Πάρε τηλέφωνο ή δες τους γονείς και ευχαρίστησέ τους για όσα έκαναν για εσένα όταν ήσουν παιδί.
  • -Αν δεν έχεις τους γονείς σου δώσε ένα ζεστό φιλί στο παιδί, την αδερφή ή τον άνθρωπό σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i