Άφησε στην άκρη το κινητό σου για να κάνεις καλό στην καριέρα σου

Πώς η συνεχής χρήση του τηλεφώνου μειώνει τις αποδόσεις σου

Άφησε στην άκρη το κινητό σου για να κάνεις καλό στην καριέρα σου

Φαντάσου ότι έχεις μία σημαντική συζήτηση με έναν συνάδελφό σου και κάθε φορά που ξεκινάς μια πρόταση, ακούγεται ο ήχος του κινητού του και το τσεκάρει. Όχι μόνο δεν θυμάσαι τι έλεγες, αλλά πρέπει να αρχίσεις πάλι από την αρχή με αποτέλεσμα να χρονοτριβείτε και να μην καταλήγετε πουθενά. Τελικά το κινητό σου δεν βοηθά πάντα στην επικοινωνία, τι λες;

Με όλους τους τρόπους που υπάρχουν για να επικοινωνούν οι ομάδες μέσα (και έξω από) το γραφείο, υπάρχει μεγάλη πίεση να παραμένεις συνέχεια συνδεδεμένη. Υπάρχουν, ωστόσο, πολλοί λόγοι για τους οποίους είναι καλό να αποσυνδεθείς. Όχι μόνο για να υποστηρίξεις την ψυχική υγεία και την ευημερία σου, αλλά και για να είσαι πιο παραγωγική και να βοηθήσεις τον εαυτό σου την ώρα που δουλεύεις. Μπορεί αρχικά να νιώσεις περίεργα με το να μην έχεις δίπλα σου το κινητό, αλλά θα εκπλαγείς από το πόσο καλύτερα θα αισθανθείς μόλις αποσυνδεθείς. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Θα γίνεις πιο ενεργή

Την επόμενη φορά που θα έχετε κάποια ομαδική συνάντηση, δοκίμασε να αφήσεις πίσω το τηλέφωνό σου. Όχι μόνο θα εστιάσεις καλύτερα στο κάθε πρόσωπο που μιλάει – χωρίς να ανησυχείς για το πότε θα χτυπήσει το κινητό σου – αλλά θα συμμετέχεις πιο ενεργά στις συζητήσεις. Δεν θα είναι καθόλου απίθανο να σκεφτείς μια πολύ ωραία ιδέα που θα ενθουσιάσει το αφεντικό σου.

Θα κοιμάσαι  καλύτερα

Μελέτες έχουν δείξει ότι το μπλε LED από τα smartphone μας διαταράσσει το χρονοδιάγραμμα του ύπνου. Όταν δεν κοιμόμαστε καλά, δεν έχουμε καλές επιδόσεις. «Ο ύπνος είναι σημαντικός για τη μάθηση, τη μνήμη, την ανάπτυξη του εγκεφάλου, την υγεία», δήλωσε ο Steve Lockley στο The Washington Post.

Επιπλέον, η πιο πρόσφατη μελέτη του National Sleep Foundation δείχνει ότι το 35% των Αμερικανών σημειώνει μέτρια ή άσχημα επίπεδα ύπνου. Εάν αισθάνεσαι κουρασμένοι αμέσως μόλις ξυπνάς τότε δεν έχεις κοιμηθεί τόσο ώστε να αντέξεις καθ ‘όλη τη διάρκεια της εργασίας σου. Το να αφήσεις το κινητό σου νωρίτερα μπορεί να σε βοηθήσει στο να γίνεις πιο αποδοτική.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i