Η δουλειά σου σε έχει κουράσει; Τι να κάνεις για να ξαναβρείς το ‘mojo’ σου

4 βήματα για να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου και να γίνεις και πάλι χαρούμενη στη δουλειά σου

Η δουλειά σου σε εξασθενεί; Τι να κάνεις για να ξαναβρείς το ‘mojo’ σου

Νιώθεις ότι η δουλειά που κάνεις σου ‘ρουφάει’ όλη σου την ενέργεια και σε εξασθενεί; Αισθάνεσαι ότι θέλεις να πάρεις άδεια με ανοιχτή επιστροφή ή να δηλώσεις παραίτηση; Αν η απάντηση σε όλα τα παραπάνω είναι «ναι» αλλά η πραγματικότητα σε ξεπερνά, είτε γιατί δεν μπορείς να βρεις εύκολα άλλη δουλειά είτε γιατί οι υποχρεώσεις τρέχουν, υπάρχουν τρόποι για να ξαναβρείς το ‘mojo’ σου.

«Υπάρχει μεγάλη πίεση στην καθημερινότητα» λέει η Heidi Grant Halvorson, Κοινωνική Ψυχολόγος και συγγραφέας του No One Understands You and What to Do About It. «Μπορεί να νιώθεις ότι έχεις πέσει σε λήθαργο, ατονία και εξάντληση» εξηγεί. Ευτυχώς όμως η Halvorson προτείνει κάποια βήματα για να γίνεις και πάλι χαρούμενη με τη δουλειά σου, χωρίς να χρειαστεί να την αφήσεις. 

Θέσε ως προτεραιότητα τον εαυτό σου: Μην περιμένεις να το κάνει κανένας άλλος, παρά μόνο εσύ. Συνέχισε να δουλεύεις σκληρά, αλλά θέσε όρια όταν πρέπει. Μία καλή αρχή (και ιδέα) είναι να μην τσεκάρεις τα email σου τις ώρες εκτός γραφείου γιατί έτσι δεν δίνεις στον εγκέφαλό σου την ευκαιρία να χαλαρώσει.

Κάνε ένα φίλο στη δουλειά: Δεν θέλεις ακόμα έναν σύντροφο στη μιζέρια, αλλά έναν φίλο με θετική σκέψη και ενέργεια. Κάνε παρέα με κάποιον που βλέπει τη ζωή με αισιόδοξη ματιά και επηρεάσου θετικά. Επίσης, προσπάθησε να κάνεις ένα διάλειμμα για καφέ ή μεσημεριανό ώστε να ξεφύγεις λίγο από τη δουλειά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i