Πώς να είσαι (και να φαίνεσαι) επαγγελματίας στη δουλειά

Οι 5 κανόνες που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου για να δείχνεις το πιο επαγγελματικό σου πρόσωπο κάθε μέρα στη δουλειά.

overhead-business-angles-woman-at-office-desk-picture-id657069186 Credit:knape

Δεν αρκεί να φαίνεσαι, αλλά και να είσαι, λέμε συνήθως. Εδώ θα το αντιστρέψουμε: Δεν αρκεί να έχεις τις γνώσεις και τις ικανότητες στον επαγγελματικό σου τομέα, αν «δείχνεις» επαγγελματίας, θα κερδίσεις πολύ περισσότερα από κάθε άποψη. Αυτοί είναι οι χρυσοί κανόνες για να δείχνεις επαγγελματίας!

Δείξε σεβασμό στην πολιτική της εταιρείας

Η πολιτική μιας εταιρείας μπορεί να σχετίζεται με τον τρόπο που γίνονται οι εσωτερικές διαδικασίες, αλλά και η επικοινωνία μεταξύ των στελεχών της και με το «πρόσωπο» της εταιρείας προς τους τρίτους.

Χειρίσου με σεβασμό την περιουσία της

Όσο βασικό κι αν σου ακούγεται αυτό, ο επαγγελματισμός σου στο γραφείο μπορεί να κριθεί από πολύ μικρές λεπτομέρειες, όπως αν θα αφήνεις το γραφείο σου αναστατωμένο φεύγοντας ή αν θα ξεχνάς ανοιχτό τον υπολογιστή σου.

Να είσαι συνεπής

Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που θα εκτιμήσουν τόσο ο προϊστάμενος όσο και οι συνεργάτες σου. Το μυστικό για να είσαι συνεπής; Μην αναλαμβάνεις κάτι που δεν είσαι σίγουρη ότι θα μπορέσεις να διεκπεραιώσεις έγκαιρα και σωστά. Η συνέπεια συμπεριλαμβάνει επίσης το να είσαι στην ώρα σου στη δουλειά ή στα ραντεβού σου.

Δείξε ότι μπορούν να βασίζονται επάνω σου

Σε μια συνάντηση ή σε μια παρουσίαση δεν αρκεί να είσαι στην ώρα σου. Είναι σημαντικό να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένη: Να έχεις κάνει την έρευνα που μπορεί να απαιτείται για μια παρουσίαση, να έχεις μαζί σου τα στοιχεία που μπορεί να σου ζητηθούν, να μη διστάζεις να πεις τις ιδέες σου και να φανείς επινοητική αν μπορείς να βοηθήσεις να σωθεί μια δύσκολη κατάσταση.

Κράτησε την προσωπική σου ζωή... προσωπική

Οι λεπτομέρειες της προσωπικής μας ζωής καλύτερα να μένουν στο παρασκήνιο της δουλειάς, καθώς στην πραγματικότητα δεν αφορούν κανέναν και μπορεί να επηρεάσουν το επαγγελματικό μας προφίλ. Κράτησε αυστηρά κάποιες πληροφορίες για τον εαυτό σου – τουλάχιστον μέχρι να γνωρίσεις αρκετά καλύτερα κάποιους συναδέλφους σου.

Διάβασε επίσης: 5 τεχνικές ψυχολογίας για να ευχαριστιέσαι τη δουλειά σου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i