Επιβάλλεται να παραχαϊδεύουμε τα παιδιά κάτω των 18μηνών

Η αγάπη και η προσοχή που δίνουμε στα μωρά ποτέ δεν είναι αρκετή

Επιβάλλεται να παραχαϊδεύουμε τα παιδιά κάτω των 18μηνών

Είναι αδύνατον να παραχαϊδέιψει κανείς ένα παιδί κάτω από τους 18 μήνες. Η αγάπη και η προσοχή που δίνουμε στα μωρά ποτέ δεν είναι αρκετή. Όσο περισσότερο τα αγκαλιάζετε, τα σηκώνετε από την κούνια τους όταν κλαίνε, τα χαϊδεύετε και ικανοποιείτε τις ανάγκες τους, τόσο πιο πολύ τα βοηθάτε να νιώσουν ασφάλεια και αγάπη από τις πρώτες στιγμές της ζωής τους. Μη φοβηθείτε ότι θα τα «χαλάσετε» με το να τα σηκώνετε συχνά όταν κλαίνε. Τα μωρά έχουν ανάγκη να νιώσουν ασφαλή. Αυτό τα βοηθάει να αναπτύξουν μια στέρεη αίσθηση της αξίας τους αργότερα στη ζωή τους.

Φροντίζετε να τα παίρνετε αγκαλιά συχνά, να τα φιλάτε πολλές φορές, να τα σηκώνετε, να τα κάνετε να νιώσουν άνετα, να αλλάζετε συχνά τις πάνες τους, και να τα κρατάτε ήρεμα και ευτυχισμένα σαν μωρά. Την ανταμοιβή γι’ αυτήν τη στοργική προσοχή και φροντίδα θα την δείτε όταν μεγαλώσουν. Η εικόνα τον εαυτού σχηματίζεται στο παιδί μέσα από την αγάπη που προσφέρουν οι γονείς στα μωρά τους. Εκτός από το να τους προσφέρετε όσο το δυνατόν περισσότερη σωματική επαφή —παίρνοντάς τα στην αγκαλιά σας, νανουρίζοντάς τα, παίζοντάς τα στα γόνατά σας και μιλώντας τους— προσπαθήστε να κάνετε πάντοτε τις παρακάτω φαινομενικά συνηθισμένες πράξεις, που είναι πολύ σημαντικές για την ανάπτυξη της ασφάλειας στο βρέφος.

1) Απαντάτε αμέσως στα σήματα ανησυχίας τον παιδιού. Τα παιδιά δεν έχουν κανέναν άλλον τρόπο από το κλάμα, για να σας πληροφορήσούν ότι πονούν, και δεν έχουν κανέναν άλλο που θα τα ανακουφίσει, αν εσείς αρνηθείτε. Οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα παιδιά με ελάχιστες περιόδους ανησυχίας νιώθουν πολύ πιο ασφαλή καθώς μεγαλώνουν.

2) Μην ξεχνάτε ότι οι άνθρωποι είναι πιο σημαντικοί από τα πράγματα. Απομακρύνετε τα πράγματα που κινδυνεύουν να καταστραφούν από τα παιδιά και φροντίστε ώστε το σπιτικό σας να είναι ένα μέρος που ένα παιδί να μπορεί να παίξει με ασφάλεια…

Διάβασε τη συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i