Έρευνα: 170 χρόνια θα χρειαστούν για οικονομική ισότητα σε άνδρες και γυναίκες!

Δες το βίντεο της «ActionAid» για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

shutterstock_106483661

Εκτιμάται ότι θα χρειαστούν άλλα 170 χρόνια μέχρι να υπάρξει οικονομική ισότητα ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες. Δηλαδή 8.840 εβδομάδες, 62.050 ημέρες ή 1.489.200 ώρες.

Τα παραπάνω στοιχεία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ σχολιάζουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο οι ηθοποιοί Δάφνη Λαμπρόγιαννη και Γιάννης Στάνκογλου σε βίντεο που δημιούργησε η ΜΚΟ «ActionAid» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ανισότητα υπάρχει και στην εκπαίδευση, την υγεία και την πολιτική εκπροσώπηση, όμως ο δείκτης που υπολογίζεται ότι θα επιτευχθεί πιο αργά από όλους είναι η οικονομική ισότητα. Η Ελλάδα έχει επίσης οικονομική ανισότητα, καθώς για κάθε ένα ευρώ που βγάζουν οι γυναίκες, οι άνδρες βγάζουν 1,75 ευρώ και έτσι η ισότητα θα έρθει σε 169 χρόνια.

Εξάλλου, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, σε διεθνές επίπεδο μόνο το 50% των γυναικών έχει σήμερα πρόσβαση στην αγορά εργασίας, ενώ οι γυναίκες αμείβονται κατά μέσο όρο 24% λιγότερο από τους άνδρες. Σε 100 χώρες οι γυναίκες αντιμετωπίζουν περιορισμούς στην πρόσβαση αγοράς εργασίας λόγω φύλου, ενώ σε 18 χώρες οι άνδρες έχουν νόμιμο δικαίωμα να μην επιτρέπουν στις συζύγους τους να εργαστούν.

Με το σύνθημα «Εμείς δεν περιμένουμε» η «ActionAid» ζητά ισότητα για τις γυναίκες από σήμερα. Η οργάνωση μέσα σε ένα χρόνο στήριξε 22.000 κορίτσια ώστε να τελειώσουν το δημοτικό και να συνεχίσουν στο γυμνάσιο, 172.000 γυναίκες να αποκτήσουν το δικό τους εισόδημα και 278.800 γυναίκες και κορίτσια να αντιταχθούν στην ενδοοικογενειακή και σεξουαλική βία.

Το βίντεο της ActionAid» για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i