Εργασία και χαρά: Πώς να περνάς καλά και να γίνεται η δουλειά

Συμβουλές για να δημιουργήσεις ένα διασκεδαστικό εργασιακό περιβάλλον

Εργασία και χαρά: Πώς να περνάς καλά και να γίνεται η δουλειά

Παραδοσιακά μιλώντας, η δουλειά δεν πρέπει να είναι διασκεδαστική. Κάνεις τη δουλειά σου, πληρώνεσαι και τέλος. Εάν θέλεις να διασκεδάσεις μπορείς να το κάνεις κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου σου: τα Σαββατοκύριακα ή κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων διακοπών σου. Η αλήθεια είναι όμως ότι όταν διασκεδάζεις στη δουλειά σου, γίνεσαι και πιο παραγωγική.

Στην πραγματικότητα, οι στατιστικές δείχνουν ότι η διασκέδαση στον χώρο εργασίας οδηγεί σε 51% χαμηλότερο κύκλο εργασιών και 125% λιγότερη εξάντληση. Γιατί λοιπόν οι περισσότερες εταιρίες δεν υιοθετούν και τα δύο; Ίσως γιατί ελλοχεύει ο φόβος ότι εάν υπάρξει διασκέδαση, δεν θα γίνει αρκετή δουλειά. Αυτό όμως απέχει κατά πολύ από την πραγματικότητα, γι’ αυτό σου δίνουμε 7 συμβουλές για να πετύχεις τον συνδυασμό «εργασία και χαρά».

Κάνε την αρχή και θέσε τις βάσεις

Εάν θέλεις ένα διασκεδαστικό εργασιακό περιβάλλον, θα πρέπει να κάνεις εσύ την αρχή ώστε να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Οι περισσότεροι άνθρωποι κρύβουν μια αστεία πλευρά, αλλά επειδή φοβούνται τι μπορεί να σκεφτούν οι άλλοι, συμμορφώνονται με μια προσωπικότητα που είναι ασφαλής και συντηρητική. Φυσικά και θέλεις να είσαι και να φαίνεσαι καλός επαγγελματίας, αλλά μπορείς να δείχνεις και την πιο χαλαρή πλευρά σου. Εάν η ενέργεια στο γραφείο είναι αποπνικτική, τότε η παραγωγικότητα κάνει βουτιά στο κενό. Κάνε την αρχή για ένα πιο διασκεδαστικό περιβάλλον και όταν «λυθούν» οι περισσότεροι συνάδελφοί σου, θα δεις πόσο πιο ευχάριστο θα γίνει το κλίμα στο γραφείο.

Όρισε προκλήσεις

Η μονοτονία δεν κάνει καλό σε κανέναν. Αν ακολουθείς καθημερινά ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το πιθανότερο είναι ότι θα βαρεθείς σύντομα. Όρισε κάποιες προκλήσεις στον εαυτό σου αλλά και στην ομάδα, πρόσθεσε κάποια tasks ή άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο δουλεύεις κάποιο πρότζεκτ. Αντί να ολοκληρώσεις μία δουλειά με τον συμβατικό τρόπο, προσπάθησε να γίνεις πιο γρήγορη, δημιουργική ή και τελείως εναλλακτική. Ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να σε οδηγήσει όλο αυτό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i