Εσύ πόσο ενημερωμένη είσαι για τα παιδικά εμβόλια;

Έχεις τις κατάλληλες πληροφορίες και τη σωστή ενημέρωση σχετικά με τα παιδικά εμβόλια ή απλά φροντίζεις να ενημερώνεσαι γι' αυτά από φίλους και γνωστούς;

paidika-emvolia

Γιατί μπορεί η ενημέρωση να είναι μεταδοτική, όπως αναφέρει το σύνθημα της Εκστρατεία Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας για τους εμβολιασμούς, κάποιες σοβαρές ασθένειες όμως είναι ακόμη πιο μεταδοτικές και επικίνδυνες.

  • *Κάθε χρόνο 2-3 εκατομμύρια (όσος είναι ο πληθυσμός του Παρισιού) θάνατοι προλαμβάνονται μέσω του εμβολιασμού.
  • *Κάθε χρόνο 750.000 παιδιά σώζονται από αναπηρία.
  • *Μόνο το 2008, 1,5 εκατομμύριο παιδιά κάτω των 5 ετών έχασαν τη ζωή τους από ασθένειες που θα μπορούσαν να έχουν προληφθεί με παιδικά εμβόλια.
  • *Παρόλα αυτά, περίπου το 20% των παιδιών που γεννιούνται κάθε χρόνο δεν ολοκληρώνουν τους συνιστώμενους εμβολιασμούς για το πρώτο έτος της ζωής, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Όλα αυτά τα δεδομένα και πολλά ακόμα οδήγησαν στο πρόγραμμα ενημέρωσης για τα  παιδικά εμβόλια που απευθύνεται σε γονείς και παιδιάτρους το οποίο παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας και της Παγκόσμιας Παιδιατρικής Εταιρείας (IPA), κ. Ανδρέα Κωνσταντόπουλο, Ομότιμο Καθηγητή Παιδιατρικής.

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η παροχή έγκυρης πληροφόρησης για την επίτευξη υψηλής εμβολιαστικής κάλυψης στην Ελλάδα, σε γονείς και παιδιάτρους, ενώ βασικό μέλημα είναι η έγκυρη πληροφόρηση των γονιών από επιστημονικές πηγές και η δυνατότητα να υπάρχουν ενημερωμένες απαντήσεις στα ερωτήματα και τις ανησυχίες τους σχετικά με τα εμβόλια.

Όλα αυτά θα τα βρεις στην εξειδικευμένη ιστοσελίδα που ανακοινώθηκε από την Παιδιατρική Εταιρία (http://vaccines.e-child.gr/) η οποία περιέχει πληροφορίες και επιστημονικά στοιχεία για τη λειτουργία και την ασφάλεια των εμβολίων, ερωτήσεις - απαντήσεις για τους γονείς, συστάσεις σχετικά με τους εμβολιασμούς, χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών, συμβουλές προς Παιδιάτρους, αλλά και συμβουλές προς γονείς.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i