Φαινόμενο μπλε φάλαινα – το «σιγά μην συμβεί στο δικό μου παιδί» δεν βοηθά

Το φαινόμενο που εχει φτάσει στη χώρα μας συγκλονίζει.

Φαινόμενο μπλε φάλαινα – το «σιγά μην συμβεί στο δικό μου παιδί», δεν βοηθά

Το επικίνδυνο φαινόμενο μπλε φάλαινα, έφτασε και στην Ελλάδα. Οι αυτοκτονίες στο εξωτερικό έχουν φτάσει τις 300 περίπου ενώ μόλις χθες ένα κοριτσάκι 15 ετών στη χώρα μας παραλίγο να χάσει τη ζωή του.

Πόσο ενημερωμένοι είμαστε εμείς οι γονείς; Τι ξέρουμε για αυτό το άκρως επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι; Πως μπορούμε να προφυλάξουμε τα παιδιά μας; Η παγίδα είναι ότι είναι ένα παιχνίδι. «Σιγά μη συμβεί στο δικό μου παιδί» σκεφτόμαστε. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί. Κάποιες εκπομπές στην τηλεόραση προειδοποιούν. Είναι αρκετό; Τα σχολεία τι κάνουν; Ελπίζω στο μάθημα πληροφορικής να έχουν ήδη συζητήσει για αυτό.

Το διαδίκτυο έχει κατακλύσει την ζωή των παιδιών μας. Όλα με ένα κινητό στο χέρι να μιλούν με τους φίλους τους, τις ομάδες που έχουν δημιουργήσει. Έχουν αφήσει στην άκρη τα laptop τους υπολογιστές και τα πάντα τα κάνουν μέσω κινητού τηλεφώνου. Πόσο μπορούμε να τα ελέγξουμε; Μιλάμε στα παιδιά μας για το φαινόμενο της μπλε φάλαινας, τους εφιστούμε την προσοχή. Τα παιδιά όμως… είναι παιδιά. «Χαζός είμαι βρε μάνα που θα παίξω αυτό το παιχνίδι;».

Κάπως έτσι απαντούν, ανέμελα, χωρίς να μπορούν να καταλάβουν ποσό δελεαστική μπορεί να είναι η παγίδα. Είμαι σίγουρη ότι τα περισσότερα παιδιά μπαίνουν να παίξουν από περιέργεια και μόνο. Λίγο ακόμα, λίγο ακόμα, για να πάμε παρακάτω, να δούμε τι θα γίνει, σκέφτονται και αυτή η περιέργεια μπορεί να τα σκοτώσει. Ή στην καλύτερη περίπτωση να τα φοβίσει. Τα παιδιά, παιδιά είναι. Ψάχνουν, θέλουν να κάνουν τις δικές τους ανακαλύψεις, θέλουν να αισθανθούν σπουδαία. Να καμαρώσουν στην τάξη τους και στην παρέα τους. Ένα παιχνίδι που ξεκινά αθώα, καταλήγει σε τραγωδία.

Διάβασε περισσότερα στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i