Για να δείξεις στα παιδιά σου τον κόσμο πρέπει να σηκωθείς από τον καναπέ

Το να μεγαλώνεις ένα παιδί είναι δύσκολο. Απαιτεί ψυχή, χρόνο, προσπάθεια.

Για να δείξεις στα παιδιά σου τον κόσμο πρέπει να σηκωθείς από τον καναπέ

To πιο εύκολο πράγμα για εμάς τους γονείς είναι να υπερεκτιμάμε το ρόλο μας, όμως το πιο δύσκολο είναι να αναγνωρίσουμε την τεράσια επιρροή που έχουμε πάνω στα παιδιά μας, μια επιρροή που μπορεί να κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Αν πραγματικά είστε από αυτούς τους γονείς που δεν θέλετε τα παιδιά σας να βρουν απλώς μια δουλίτσα και να «βολευτούν» σε μια θεσούλα, αλλά κάτι παραπάνω, όπως να αλλάξουν τον κόσμο, καλό είναι να τα διδάξετε να είναι συμπονετικά. Και αν αναρωτηθείτε «καλά αυτό ήταν;», μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα.

Το να μεγαλώνεις ένα παιδί είναι δύσκολο. Απαιτεί ψυχή, χρόνο, προσπάθεια. Χρειάζεται να ξοδέψουμε χρόνο με τα παιδιά ακόμα και όταν είμαστε στενοχωρημένοι, κουρασμένοι, βαριεστημένοι, ακόμα κι αν μας περιμένουν γεμάτοι νεροχύτες και βουνά με ασιδέρωτα. Χρειάζεται να κάνουμε πράγματα που δεν μας αρέσουν εκείνη τη στιγμή, ακόμα κι αν θα προτιμούσαμε να είμαστε ξαπλωμένοι σε έναν καναπέ μπροστά στην τηλεόραση. Χρειάζεται πάντα να διαλέγουμε και παράλληλα να πειθαρχήσουμε στον εαυτό μας προκειμένου να είμαστε ΕΚΕΙ. Χρειάζεται να καταλάβουμε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος μας και από εμάς εξαρτάται αν ο αυριανός κόσμος θα είναι καλύτερος.

Όταν για πρώτη φορά έγινα μαμά, θυμάμαι συχνά ότι αναρωτιόμουν αν έπρεπε να αναλώνομαι στις δουλειές του σπιτιού και αν αντί για μητέρα τελικά, είχα περιοριστεί στο να είμαι μαγείρισσα, καμαριέρα και όλα αυτά τα επαγγέλματα που μια μάνα ασκεί, σχεδόν εν αγνοία της, στο σπίτι. Με είχε πιάσει κατάθλιψη καθώς συνειδητοποίησα ότι έδινα περισσότερη βαρύτητα στο να μην με πάρουν από κάτω οι δουλειές και όχι στην ουσία των πραγμάτων. Που η ουσία ήταν μία, να μιλάω, να ακούω και να κάθομαι κοντά στα παιδιά μου όποτε και όταν μπορούσα. Και αυτό το όποτε και όταν, ήταν κάτι που έπρεπε να προγραμματίσω και όχι να περιμένω να συμβεί από μόνο του, γιατί πολύ απλά δεν θα συνέβαινε ποτέ…

Διάβασε τη συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i