Γιατί η μέθοδος «1 ώρα εργασίας την ημέρα» μπορεί να απογειώσει την καριέρα σου

Τελικά, 1 ώρα εργασίας την ημέρα είναι αρκετή για να γίνεις πιο παραγωγική, όπως τονίζει νέα έρευνα.

ergasia-mia-mera

Η μέθοδος «1 ώρα εργασίας την ημέρα» μπορεί να απογειώσει την καριέρα σου; Νιώθεις ποτέ ότι η ημέρα περνάει πολύ γρήγορα και έχεις μείνει με μία μεγάλη λίστα από πράγματα που πρέπει να κάνεις, ακόμα πιο μεγάλη από αυτή που ετοίμασες το προηγούμενο βράδυ για την επόμενη ημέρα;

Το μόνο που χρειάζεται για να νιώσεις ότι είχες μία παραγωγική ημέρα σύμφωνα με νέα έρευνα είναι μία και μόνο δυναμική ώρα με το που ξυπνήσεις το πρωί.

O Jeffrey J. McDonnell, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Saskatchewan στον Καναδά, αναφέρει στο περιοδικό Science ότι το κλειδί για να είσαι παραγωγική αποτελεί αυτό που ο ίδιος αποκαλεί ως μέθοδο της «1 ώρας εργασίας την ημέρα».

Ο McDonnell αφιερώνει την πρώτη ώρα της ημέρας του σε αυτό που ο ίδιος θεωρεί ως την «πραγματική» δουλειά, άσχετα από τους καθημερινούς του στόχους και υποχρεώσεις: στο να γράφει.

«Σχεδιάζω το τι θα γράψω κάθε πρωί από το προηγούμενο βράδυ. Βρίσκεται στο ημερολόγιό μου και στη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνω, με λεπτομέρειες σχετικά με την κάθε εργασία και τον κάθε τομέα επάνω στον οποίο θα εργαστώ», αναφέρει.

Μπορείς και εσύ να εφαρμόσεις αυτή τη λογική στη δική σου εργασία: Σκέψου το σαν τον χρόνο για να εκπληρώσεις τις δημιουργικές σου ιδέες που μπορεί να παραμερίζεις λόγω άλλων υποχρεώσεων μέσα στην ημέρα.

Ίσως θέλεις να προετοιμάσεις κάποιο νέο πρότζεκτ για τη δουλειά ή να δημιουργήσεις ένα εντελώς δικό σου επιχειρηματικό σχέδιο. Το να αφιερώνεις μία ώρα την ημέρα- πριν αρχίσουν τα τηλέφωνα, οι συναντήσεις, τα emails ή άλλοι περισπασμοί- θα σου δώσει κίνητρο να τοποθετήσεις μικρά λιθαράκια κάθε ημέρα, προς μία κατεύθυνση που έχει νόημα για εσένα σαν προσωπικότητα.

«Αυτή η ρουτίνα έχει μεταμορφώσει εντελώς την εργασιακή ζωή μου», γράφει ο McDonnell.

«Αντί να κατακλύζομαι από τη σύγχυση που με έπληττε νωρίτερα στην καριέρα μου, τώρα- άσχετα από το πόσο έχω προχωρήσει στο γράψιμο μετά τη μία αυτή ώρα- πηγαίνω στο σπίτι στο τέλος της ημέρας με την ικανοποίηση ότι έχω καταφέρει να κάνω κάτι».

Ρύθμισε λοιπόν τις αφυπνίσεις στο κινητό σου: Ακόμα και αν ξυπνάς νωρίς το πρωί, σκέψου ότι αυτός θα είναι ο νέος σου, αναβαθμισμένος και παραγωγικός «προσωπικός χρόνος».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i