Πώς θα γίνω ετοιμόλογη; Έτσι θα απαντάς στη στιγμή

Μάθε πώς να δίνεις γρήγορα έξυπνες απαντήσεις, χωρίς να το πολυσκέφτεσαι.

dont-tell-anyone-talkative-mysterious-pretty-beautiful-woman-with-picture-id925797886 Credit:Deagreez

Aκόμα κι αν είσαι εκπληκτική όταν έχεις το χρόνο να σχεδιάσεις μια ομιλία ή μια παρουσίαση, η αλήθεια είναι πως θα υπάρξουν πολλές φορές στην καριέρα σου όπου δε θα προλάβεις να σκεφτείς πολύ, ούτε θα έχεις έτοιμες απαντήσεις. Τα καλά νέα είναι πως οι coaches καριέρας έχουν σκεφτεί πριν από εσένα και μας δίνουν τα tips για να βγαίνεις ασπροπρόσωπη σε κάθε επαγγελματική πρόκληση.

1. Συγκεντρώσου στο σημαντικό

Ένας τρόπος για να επικεντρωθείς στη συζήτηση είναι να σκεφτείς αυτές τις τρεις ερωτήσεις: "Τι δεν καταλαβαίνω που θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρο;", "Ποια ερώτηση θα μπορούσα να κάνω για να προχωρήσει η συζήτηση;" και "Τι προοπτική ή αίσθηση έχω που θα μπορώ να μοιραστώ;". Μην ανησυχείς για το αν θα φανείς "έξυπνη". Θυμήσου πως είναι μια συζήτηση και όχι debate.

2. Επανάλαβε την ερώτηση

Κέρδισε μερικά πολύτιμα δευτερόλεπτα –και κατανόησε καλύτερα την ερώτηση– επαναλαμβάνοντας με άλλα λόγια αυτό που σε ρώτησε ο συνομιλητής σου. Έτσι, βεβαιώνεσαι πως έχεις καταλάβει καλά τι λέγεται προτού συμβάλλεις κι εσύ στη συζήτηση.

3. Βασίσου στις γνώσεις σου

Χρησιμοποίησέ τες για να θέσεις ερωτήσεις που δείχνουν τη συμμετοχή σου στη συζήτηση. Βάλε κι άλλους στην κουβέντα κάνοντας ερωτήσεις ώστε να εκθέσουν περισσότερες πληροφορίες – όσο περισσότερα πράγματα ακούγονται τόσο μικρότερη πίεση νιώθεις για τη δική σου συνεισφορά.

4. Πάρε μια βαθιά ανάσα πριν απαντήσεις

Εάν σε ρωτήσουν κάτι και σε πιάσουν απροετοίμαστη, κάνε μια παύση και πες κάτι του τύπου: "Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα ερώτηση. Άσε με να τη σκεφτώ 1 λεπτό". Έτσι, θα έχεις το χρόνο να συγκεντρώσεις τις σκέψεις σου και να δώσεις την καλύτερη δυνατή απάντηση.

5. Δείχνε αυτοπεποίθηση

Το βασικότερο απ’ όλα είναι να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Εάν ενδιαφέρεσαι πραγματικά και ασχολείσαι με τη δουλειά σου, τότε να έχεις την πεποίθηση ότι μπορείς να αντεπεξέλθεις σε οποιαδήποτε κατάσταση.

6. Διάλεξε τις σωστές λέξεις

Οι λέξεις που χρησιμοποιείς έχουν μεγαλύτερη δύναμη απ’ όσο νομίζεις. Εάν, για παράδειγμα, χρειαστεί να υπερασπιστείς τη θέση σου, αντί να πεις "όχι, αλλά...", ξεκίνα την πρότασή σου με ένα "ναι, και...". Με αυτό τον τρόπο ενθαρρύνεις τη λύση προβλημάτων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i