Η ακατάλληλη ανταπόκριση είναι αυτή που δημιουργεί κακομαθημένα παιδιά

Εμείς τονίζουμε πάντα ότι οι γονείς θα πρέπει να αναταποκρίνονται στις ανάγκες του μωρού με τον κατάλληλο τρόπο, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να γνωρίζουν πότε να λένε ναι και πότε όχι.

Η ακατάλληλη ανταπόκριση είναι αυτή που δημιουργεί κακομαθημένα παιδιά

Ελάχιστοι είναι οι γονείς που περνάνε τη βρεφική ηλικία του παιδιού τους χωρίς να ακούσουν από κάποιον ότι όλες οι προσπάθειες που κάνουν για να φροντίσουν το μωρό τους και να ανταποκριθούν στις ανάγκες του, θα έχουν ως αποτέλεσμα απλώς να το κακομάθουν. Κι αν η συμβουλή δεν έχει να κάνει με το να μην το κακομάθουν, σίγουρα θα συνδέεται με τον φόβο ότι το μωρό θα τους «κάνει ό,τι θέλει».

Όμως ανατροφή ισχυρού δεσμού δεν σημαίνει «δίνω στο παιδί μου ό,τι ζητήσει».

Εμείς τονίζουμε πάντα ότι οι γονείς θα πρέπει να αναταποκρίνονται στις ανάγκες του μωρού με τον κατάλληλο τρόπο, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να γνωρίζουν πότε να λένε ναι και πότε όχι. Ορισμένες φορές, από τη λαχτάρα τους να δώσουν στα παιδιά τους όλα όσα χρειάζονται, οι γονείς τούς δίνουν τελικά όλα όσα θέλουν, κι αυτό είναι όντως επιβλαβές. Οι γονείς θα πρέπει να μάθουν να διακρίνουν τις ανάγκες του παιδιού από τις επιθυμίες του.

Δες την συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i