Η σχολική αποτυχία είναι επώδυνη για ένα παιδί, κι ας κάνει πως δεν το νοιάζει

Η σχολική αποτυχία είναι πολύ επώδυνη για ένα παιδί, έστω κι αν κάνει πως δεν το νοιάζει

Η σχολική αποτυχία είναι επώδυνη για ένα παιδί, κι ας κάνει πως δεν το νοιάζει

Η σχολική αποτυχία είναι πολύ επώδυνη για ένα παιδί, έστω κι αν κάνει πως δεν το νοιάζει (ίσως τότε υποφέρει ακόμα πιο πολύ). Μην επιδεινώνετε την κατάσταση ενοχοποιώντας το, βρίζοντάς το ή υποτιμώντας το!

Ποιοι είναι οι λόγοι της αποτυχίας;

Μην πιστέψετε ποτέ ότι το παιδί σας είναι κοντό, ανίκανο, αδύνατο, σκράπα στα μαθηματικά ή οτιδήποτε άλλο. Κάτι το εμποδίζει να μάθει αυτή τη στιγμή, αυτό είναι όλο. Μένει να βρείτε τι είναι αυτό πού το εμποδίζει. Μήπως πρόκειται για ένα άλλο παιδί που τον επιβάλλεται ή το δέρνει; Για έναν δάσκαλο άδικο, αυστηρό, ψυχρό ή απλώς ακατάλληλο; Μήπως υπάρχει κάτι πού δεν τον λέτε στην οικογένεια; ‘Ενας γονιός άρρωστος ή καταθλιπτικός; Μήπως βρίσκεται σε διαμάχη με τον αδελφό του ή τη μητέρα του; ‘Η πάλι με τις ασυνείδητες προσδοκίες τον πατέρα του; Κι εδώ, το να το ακούσετε είναι το πρώτο βήμα.

Σε ό,τι αφορά το σχολείο, οφείλετε να υπερασπιστείτε το παιδί σας, να πάρετε αποφασιστικά το μέρος του στις συναντήσεις σας με τους δασκάλους. Παίζεται ολόκληρη η ζωή του. Δεν είναι μικρό πράγμα να σε θεωρούν μηδενικό στην πρώτη δημοτικού ή στην πέμπτη! Θα είναι δύσκολο να διορθωθεί η κατάσταση αργότερα…

Διάβασε τη συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i